Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

"Ως πρόεδρος της ΝΔ δεν θα ανεχτώ διαδικασίες που εκθέτουν το κόμμα και πληγώνουν τους Νεοδημοκράτες"--"Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσω τα σημερινά, ατυχή γεγονότα"...


Απάντηση στις κατηγορίες και τα σενάρια που τον θέλουν να τορπιλίζει σκόπιμα τη διαδικασία των εκλογών της ΝΔ έδωσε υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως με τη σημερινή του παρέμβαση θέλησε να υπογραμμίσει πως «την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που αδίστακτα επιβάλλει καταιγίδα φόρων, περικοπές συντάξεων και μείωση του λαϊκού εισοδήματος δεν θα επιτρέψω να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ.
Απαίτησα όλες οι διαδικασίες να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα.
Δεν ανέχομαι παρασκήνια και σκοπιμότητες».
«Απαιτώ να προχωρήσει η διαδικασία για τη μηχανογραφική υποστήριξη των εκλογών με ανάρτηση των προδιαγραφών στο διαδίκτυο ώστε να υπάρξει άπλετο φως για τη διασφάλιση και την εγγύηση της ψηφοφορίας.
Ως πρόεδρος της ΝΔ έχω αποφασίσει να μην ανεχτώ διαδικασίες που εκθέτουν το κόμμα και πληγώνουν τους Νεοδημοκράτες» καταλήγει σε δήλωσή του ο κ. Μεϊμαράκης.

.....
 Αν και έχει δεχτεί πολλές επικρίσεις για τους χειρισμούς της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος επέλεξε να μην απαντήσει, τουλάχιστον για την ώρα, σε όσα του προσάπτουν.
«Γεγονότα όπως τα σημερινά, αν και ατυχή, συμβαίνουν και δεν υπάρχει κανένας λόγος και ούτε είναι παραγωγικό να τα σχολιάσω αυτή τη στιγμή, αλλού είναι η ουσία κα αυτό που προέχει είναι η ενότητα και το αύριο της παράταξης» ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΕΦΕ και στάθηκε στα θετικά.
«Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ καθώς και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων, παρά τις αντιξοότητες και τις αναμενόμενες εντάσεις, έχουμε ήδη καταλήξει στην ανακήρυξη των υποψηφίων, στην ημερομηνία των εκλογών, στον προσδιορισμό των εκλογικών κέντρων και τμημάτων στο εσωτερικό της χώρας, όπως και στο ότι ως εκλογικοί κατάλογοι θα χρησιμοποιηθούν οι κατάλογοι του Υπουργείου Εσωτερικών».
Σε ό,τι αφορά το θέμα των τεχνικών προδιαγραφών, ο Παπαμιμίκος υποστήριξε ότι «εξ αρχής έχει συσταθεί σχετική Τεχνική Επιτροπή (ξεχωριστά από την ΚΕΦΕ) με εκπροσώπους των υποψηφίων, η οποία έχει ήδη καταλήξει στις προδιαγραφές που απαιτούνται για την υλοποίηση της ψηφοφορίας και οι οποίες θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ».
Ο Παπαμιμίκος αναφέρθηκε και σε άλλες λεπτομέρειες της διαδικασίας εκλογής προέδρου στη ΝΔ.
«Σε ό,τι αφορά την επιλογή της εταιρίας που θα αναλάβει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, πράγμα που να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ,  αποφασίστηκε από την αρχή και πολύ πριν τη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης, ομόφωνα και από όλους τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων, πως η Επιτροπή Προμηθειών του κόμματος θα αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιριών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015.
Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας ολοκληρώνοντας τις θεσμικές διαδικασίες με πιστή τήρηση του Καταστατικού προκειμένου  να οδηγηθούμε στη δημοκρατική έκφραση των μελών και των φίλων της ΝΔ».
www.bankingnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr