Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ζητούνται γιατροί από την 98ΑΔΤΕ ...





Eνας ενδοκρινολόγος, ένας τεχνολόγος για το ακτινολογικό και ένας ογκολόγος είναι μερικές από τις ειδικότητες επαγγελματιών γιατρών που ζητά το Νοσοκομείο Μυτιλήνης από τη στρατιωτική διοίκηση της 98ΑΔΤΕ για να στελεχώσουν το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο τόσο με ειδικευμένους γιατρούς που απουσιάζουν (όπως με ενδοκρινολόγο) όσο και με κάποιους που θα διευκολύνουν τη λειτουργία κλινικών (όπως του ογκολογικού).
Στο «Ε» έφτασε η πληροφορία προ ημερών ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου βρίσκεται στρατιωτικός ογκολόγος στη Μυτιλήνη. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτήν, το Βοστάνειο έχει ήδη προχωρήσει επίσημα στο σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω του Υπουργείου Υγείας. Δυστυχώς, όμως, αυτό μπορεί να κάνει πάρα πολλούς μήνες μέχρι να εγκριθεί.

Η περίπτωση του ογκολόγου
Στο μεσοδιάστημα, ωστόσο, ζητήθηκε η προσωρινή του διάθεση (σ.σ. του στρατιωτικού ογκολόγου) μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης. Η στρατιωτική διοίκηση του νησιού δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σ’ αυτό και αντιθέτως προτιμά να στέλνει έναν εξειδικευμένο γιατρό σε καλύψεις βολών κ.ά., ενώ θα μπορούσε να βοηθά τους καρκινοπαθείς του νησιού, εκτελώντας παράλληλα τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και χωρίς να περνά τα πρωινά του χωρίς κανένα ιατρικό αντικείμενο.
Επίσημη ενημέρωση σχετικά με την καταγγελία δεν υπάρχει.

Ωστόσο, η εφημερίδα μας επιβεβαίωσε ότι η Στρατιωτική Διοίκηση έχει ενημερωθεί για τις ελλείψεις και έχει κληθεί να συμβάλλει με γιατρούς του στρατιωτικού και νοσηλευτικού σταθμού ΣΤΕΠ της 98ΑΔΤΕ με την τοποθέτησή τους στο «Βοστάνειο».
Κι αυτό, γιατί όπως συζητιέται στους διαδρόμους του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ένας στρατιωτικός γιατρός με την ειδικότητα του ογκολόγου είναι για παράδειγμα πιο χρήσιμη από εκείνη που θα προσφέρει στο στρατό, όπου είναι ελάχιστες έως μηδαμινές οι περιπτώσεις καρκινοπαθών μεταξύ 20άρηδων και 30άρηδων φαντάρων. Την ίδια ώρα, λόγω των αυξημένων αναγκών και με την παρουσία μόνο ενός ογκολόγου, που πραγματικά δίνει τον καλύτερό του εαυτό, η διάθεση στρατιωτικού ογκολόγου στο νοσοκομείο έστω για μερικές μέρες την εβδομάδα θα βελτιώσει ορατά την εξυπηρέτηση των ασθενών.
Εξάλλου, η διάθεση αυτή θα είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Νοσοκομείου και μάλιστα προβλέπεται νομικά, ενώ -όπως πρόσφατα έγραψε το «Ε»- έχει ξεκινήσει η συνεργασία υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας για τη διάθεση στρατιωτικών γιατρών σε περιοχές όπου εντοπίζονται ελλείψεις σε ειδικότητες και προσωπικό.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ"
ΛΕΣΒΟΣ-23/10/2015
























http://emprosnet.gr/article/77577-zitoyntai-giatroi-apo-tin-98adte

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com