Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ «ΕΙΔΙΚΑ» SMS-IPHONE ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ...


Η τελευταία λέξη της κινητής και όχι μόνο τεχνολογίας στην υπηρεσία της μαζικής διακίνησης εκατομμύριων παρανόμων μεταναστών από τις ακτές τις Τουρκίας στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.
Αυτό αποκαλύπτει ένα πραγματικά εντυπωσιακό ρεπορτάζ του αρθρογράφου της τουρκικής εφημερίδας Radikal, Ali Kayalar.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο το τουρκικό δημοσίευμα με πολύ χαρακτηριστικές φωτογραφίες, οι μετακινούμενοι παράνομοι μετανάστες χρησιμοποιούν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούν με τα «κέντρα» τους και από εκεί παίρνουν οδηγίες μέσω sms-iphone το πώς και προς τα πού θα κινηθούν για να περάσουν απέναντι από την Τουρκία σε ελληνικό έδαφος.
φοτο2Στα τηλεφωνικά μηνύματα εκτός από τις «οδηγίες» αποστέλλονται μέχρι και ηλεκτρονικοί χάρτες για να καθορίσουν την ρότα του έκαστου φουσκωτού που μπαρκάρει από τις τουρκικές ακτές, όπως δείχνει και ένας πραγματικά εντυπωσιακός χάρτης-iphone για να κατευθύνει τους παράνομους στην συγκεκριμένη περίπτωση στην ελληνική νήσο Σύμη.
Πολλές φορές στα μηνύματα που διακινούνται μέσω των κινητών υπάρχουν και οδηγίες το πώς θα βουλιάξουν το φουσκωτό για να θεωρηθούν αυτόματα ναυαγοί και να περισυλλεχτούν από την ελληνική ακτοφυλακή.
φοτο3Εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος που φορτίζουν τα κινητά τους μέσω ηλεκτρικών στύλων παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα με παράνομα καλώδια με τα οποία παίρνουν παράνομα ηλεκτρικό ρεύμα για τις μπαταρίες των τηλεφώνων τους.
Και ύστερα μας λένε για δυστυχισμένους που δεν έχουν τίποτα, ενώ διαθέτουν τα πιο υπερσύχρονα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας.
Η κοροϊδία μας σε όλο της το μεγαλείο!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr