Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΥΤΙΛΗΝΗ:Συνελήφθη "λαμόγιο" που μετέφερε επί αμοιβή "μετανάστες"…


Εδώ και πολύ καιρό έχουν φτάσει στο LesvosNews.gr καταγγελίες, για κάποια λαμόγια που εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο τους δύστυχους μετανάστες.
Τους τσουβαλιάζουν μέσα σε κλειστά φορτηγάκια από Μανταμάδο και Μόλυβο κυρίως για να τους μεταφέρουν στη Μυτιλήνη με κόμιστρο 50 ευρώ !!!
Δηλαδή με 10 άτομα που βάζουν το λιγότερο στις καρότσες των φορτηγών τους βγάζουν 500 ευρώ το δρομολόγιο και αν σκεφθεί κανείς ότι κάνουν 10 δρομολόγια την ημέρα το μεροκάματο αγγίζει τις 5.000 ευρώ.
Μιλάμε δηλαδή για τρελά λεφτά…
Χθες η Αστυνομία συνέλαβε ένα τέτοιο λαμόγιο…
Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου της Αστυνομίας:
«Συνελήφθη, χθες (01-09-2015) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Θερμής στη Λέσβο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, ένας άνδρας ηλικίας 49 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών.
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 49χρονος είχε επιβιβάσει, από την περιοχή του Μανταμάδου, σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, έντεκα (11) αλλοδαπούς μετανάστες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, προκειμένου να τους μεταφέρει στην πόλη της Μυτιλήνης, έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία θα κατέβαλαν μετά το πέρας της μεταφοράς τους, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση και διαμονή τους στο νησί.
Όπως διακριβώθηκε ακολούθως, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι είναι υπήκοοι Συρίας, στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει την ίδια ημέρα, παράτυπα στη χώρα, από μη θεσμοθετημένο σημείο.
Το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μεταναστών, καθώς και τα χρηματικά ποσά των 90 ευρώ και 13 δολαρίων,  που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα, κατασχέθηκαν.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com