Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Αιγύπτιος μεγιστάνας θέλει να αγοράσει Ελληνικό νησί, να το κάνει ανεξάρτητο κράτος και να εγκαταστήσει πρόσφυγες!...



Άλλο ένα ακόμη δείγμα της ανυποληψίας και της κατάντιας του σύγχρονου ελληνικού (;) κράτους αποτελεί η είδηση ότι ένας Αιγύπτιος μεγιστάνας, ο Ναγκίμπ Σαουίρις, πρότεινε στην Ελλάδα (αλλά και στην Ιταλία) να αγοράσει (!) ένα από τα νησιά της και να το ανακηρύξει ανεξάρτητο κράτος (!!), εγκαθιστώντας εκεί τους πρόσφυγες από την Μέση Ανατολή. Για την ακρίβεια, η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:
«Η Ελλάδα ή η Ιταλία να μου πουλήσουν ένα νησί, θα το κάνω ανεξάρτητο, θα φιλοξενήσω τους μετανάστες, θα τους προσφέρω δουλειά και θα χτίσω μια καινούργια χώρα γι αυτούς». Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής δήλωσε ότι προτίθεται να προσεγγίσει τις κυβερνήσεις των δύο χωρών για να συζητήσουν για το σχέδιό του. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπολόγισε ότι το νησί θα του κόστιζε από 9.000.000 ως 90.000.000 ευρώ και επέμεινε ότι το σχέδιό του είναι εφικτό, αν και περιμένει να αντιμετωπίσει δυσκολίες για να πείσει τις δύο χώρες. «Υπάρχουν δεκάδες νησιά τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα και θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες» είπε, προσθέτοντας ότι στην αρχή θα έμεναν σε πρόχειρα καταλύματα, ενώ ακολούθως θα έχτιζε σπίτια, σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία.
Δεν γνωρίζουμε αν όντως ο τύπος αυτός εννοεί τα όσα λέει ή απλώς θέλει να κερδίσει τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν. Αυτό, όμως, που είναι σίγουρο αφορά το ότι σ΄ένα σοβαρό και συγκροτημένο Κράτος, με εγγυημένη την Εθνική Ασφάλεια και Κυριαρχία και με θωρακισμένα τα σύνορα, ούτε που θα διανοούνταν κάποιος να κάνει τέτοιου είδους πρόταση, έστω και για αστείο.
Οι πολιτικάντηδες της μεταπολίτευσης, του Μνημονίου και του «συνταγματικού τόξου» κατόρθωσαν να καταστήσουν την Πατρίδα μας αντικείμενο χλευασμού ακόμη και στους αργόσχολους λεφτάδες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com