Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΠΟΤΑΜΙ":" ¨Με νόμιμες οδούς θα αναζητήσουμε το δίκιο και τα δικαιώματα της μειονότητας¨...


Ο εκλεγείς με το κόμμα ΠΟΤΑΜΙ Ιλχάν Αχμέτ αξιολόγησε στην εφημερίδα Γκιουντέμ, τα αποτελέσματα των πρόωρων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ ευχήθηκε οι πρόωρες εκλογές να αποβούν καλότυχες για την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και ανέφερε πως ¨Πλέον δεν υπάρχει η πολυτέλεια για τον Αλέξη Τσίπρα, την κυβέρνηση του και τον εταίρο του τους ΑΝΕΛ να περιμένουν. Προσδοκούμε από την κυβέρνηση να λύσει επειγόντως τα οικονομικά θέματα του λαού¨.

Ο Αχμέτ υπενθύμισε πως υπάρχει μια πολύ δύσκολη διαδικασία για τον κόσμο και αναφερόμενος στο μνημόνιο είπε πως ¨Προσδοκούμε από τον διμερή συνασπισμό να ελαφρύνει το βάρος αυτού του μνημονίου. Ελπίζουμε επίσης σε μια βασική τους αλλαγή στην στάση τους έναντι της μειονότητας¨.

¨ΒΡΙΣΚΩ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ¨
Ο Αχμέτ είπε πως το ΠΟΤΑΜΙ δεν θα μπορούσε να πάρει μέρος στον συνασπισμό ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ καθώς μεταξύ τους υπάρχουν μεγάλες διαφορές, τόσο ιδεολογικές όσο και φιλοσοφικές.
Ο Αχμέτ συνεχίζοντας σχολίασε τον σχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος ως εξής :¨ Βρίσκω ακατανόητη και απίστευτη αυτή την στάση του Τσίπρα. Την ίδια κρίση είχαν ακόμη και αξιωματούχοι στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό το τι συνεργασία μπορούν να έχουν και το ποιος μπορεί να είναι ο κοινός παρανομαστής ανάμεσα σε ένα κόμμα που χαρακτηρίζει τον εαυτό του αριστερό και σε ένα άλλο ακροδεξιό κόμμα. Αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.Υπάρχει ένα υπογεγραμμένο μνημόνιο. Μπροστά μας υπάρχουν οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα μεγάλες είναι οι προσδοκίες του ελληνικού λαού και της εδώ τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Στην κατεύθυνση αυτών των προσδοκιών, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε στην βουλή μαζί με τους άλλους φίλους βουλευτές.¨
¨ΘΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΌΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ¨
Ο Ιλχάν Αχμέτ υπογράμμισε πως θα θέσει στις συνεδριάσεις της βουλής τα θέματα του κόσμου και πως ήδη ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είναι γνώστης αυτών των θεμάτων. Ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ είπε πως θα έχει την ευκαιρία να θέσει αυτά τα θέματα με ακόμη πιο λεπτομερή τρόπο στις συνεδριάσεις του κόμματος και πρόσθεσε πως ¨ Ως ομάδα θα θέσουμε όλα τα θέματα, τα δίκαια και τα δικαιώματα της περιοχής στην βουλή. Κανείς να μην έχει αμφιβολία για αυτό. Στο θέμα αυτό έχουμε τις γνώσεις και για αυτό είμαστε έτοιμοι να διασφαλίσουμε κάθε θετική συμβολή¨.
Ο Ιλχάν Αχμέτ είπε πως ο πρόεδρος Θεοδωράκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κόσμο της περιοχής και ότι με τις ψήφους που πήρε το ΠΟΤΑΜΙ στην περιοχή πέτυχε ένα μεγάλο ρεκόρ
………….
………….
Εφ. Γκιουντέμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com