Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΤΟΥΝ ΑΒΟΗΘΗΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ...


Την κυνική ομολογία ότι η τουρκική μαφία ωθεί τους παράνομους μετανάστες προς το Αιγαίο κυριολεκτικά πνίγοντας τους, κάνουν Σύριοι προσφυγές στην τουρκική εφημερίδα Cumhürriyet.
Ο Σύριος πρόσφυγας, Halepli Abdülkadir, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα κατήγγειλε την υποκρισία των τουρκικών αρχών που πιέζουν σε συνεργασία με την τουρκική μαφία τους πρόσφυγες να περάσουν απέναντι στα ελληνικά νησιά, παρά τον μεγάλο κίνδυνο που αυξάνεται με την επιδείνωση του καιρού να πνιγούν μεσοπέλαγα στο Αιγαίο.
Ένας άλλος πρόσφυγας ονόματι Mustafa, ανάφερε ότι ουσιαστικά οι Τούρκοι τους σπρώχνουν στην θάλασσα με άμεσο κίνδυνο να βρουν τον θάνατο ναυαγώντας αβοήθητοι. Ο Mustafa αναρωτιέται γιατί η τουρκική μαφία μας λέει «- Neden Mafya’ya git diyorlar bize?», δηλαδή φύγετε προς την θάλασσα του Αιγαίου όπου ήδη έχουν πνιγεί δεκάδες πρόσφυγες από την Συρία.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους παράνομους μετανάστες υπάρχουν επιγραφές –οδηγίες στα αραβικά, που τους υποδεικνύουν να κατευθυνθούν αμέσως προς τις ακτές του Αιγαίου για να περάσουν απέναντι στα ελληνικά νησιά.
Η τραγωδία συνεχίζεται και μάλλον θα ενταθεί καθώς ο πόλεμος στην Συρία παίρνει ακόμα πιο άγρια μορφή με την ανάμειξη και άλλων δυνάμεων και όλος αυτό ο όγκος με ευθύνη των τουρκικών αρχών και της τουρκικής μαφίας, σίγουρα θα κατευθυνθεί προς την χώρα μας. Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται άμεσα να καταστρωθεί σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της κατάστασης και πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της ή να κηρύξουμε τα σύνορα μας απαραβίαστα όπως έκαναν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr