Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Σκόπια: θα προτείνουν δικό τους εκπρόσωπο για Γ.Γ. του ΟΗΕ!...


Αποτελεί πραγματική πρόκληση το γεγονός ότι η χώρα που στην πράξη δεν σέβεται τους κανόνες του ΟΗΕ θέλει ο επόμενος γενικός γραμματέας του Οργανισμού να προέρχεται από τα Σκόπια.
Η ΠΓΔΜ θα προτείνει για Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ τον γνωστό διπλωμάτη της χώρας Σέρτζαν Κέριμ, γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ. Ο κ.Κέριμ, το 2007, είχε διατελέσει πρόεδρος της 62ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ομάδα των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στον ΟΗΕ, στην οποία ανήκει και η ΠΓΔΜ, τον Νοέμβριο του 2014 έλαβε κοινή θέση ότι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, πρέπει, εκ περιτροπής, να προέρχεται από τις τάξεις της.
Στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρεται ότι ο Σέρτζαν Κέριμ, λόγω των γνώσεων του σχετικά με τις παγκόσμιες διαδικασίες και των διπλωματικών ικανοτήτων του, όπως και της αναγνώρισης που τυγχάνει από την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Γ.Σ του ΟΗΕ, είναι ένα πρόσωπο που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τα κριτήρια για να είναι υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.
Ο 65χρονος Σίρτζαν Κερίμ διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ την περίοδο 2000-2001 και μετέπειτα υπηρέτησε ως πρέσβης της χώρας του στον ΟΗΕ έως το 2003. Ο Σέρτζαν Κέριμ, το 2007, ως πρόεδρος της Γ.Σ του ΟΗΕ, είχε προσφωνήσει επανειλημμένα τον τότε πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ως πρόεδρο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», όταν ο τελευταίος είχε απευθυνθεί στο Σώμα από το βήμα της Γ.Σ του Οργανισμού.
Η ενέργεια εκείνη του κ.Κέριμ είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr