Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Σκληρό χτύπημα: Τουλάχιστον 55 νεκροί σε τουρκική επίθεση κατά του PKK στο Βόρειο Ιράκ ...


Τουλάχιστον 55 Κούρδοι μαχητές του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) έχασαν τη ζωή τους από πλήγματα της τουρκικής αεροπορίας στο βόρειο Ιράκ, τη νύχτα.
Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από το Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ επέστρεψαν στις βάσεις τους χωρίς απώλειες.
Στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας λαμβάνουν χώρα καθημερινά συγκρούσεις μεταξύ των μαχητών του PKK και τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, μετά από τον τερματισμό της εκεχειρίας τον Ιούλιο.
Ως απάντηση στις επιθέσεις του PKK, ο τουρκικός στρατός διεξάγει τακτικά αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, όπου υπάρχουν πολλοί καταυλισμοί των Κούρδων μαχητών. Πρόκειται για τις πιο σφοδρές επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια, οι οποίες μάλιστα συνοδεύονται από την εμπλοκή της χώρα στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com