Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

"Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται…"


ΝΑΣΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν χάνει ευκαιρία η Τουρκία και όχι μόνο μας γεμίζει πρόσφυγες από τα παράλιά της προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά, ελέω ακυβερνησίας, η Άγκυρα θέτει ζήτημα θαλασσίων συνόρων. Τι πρωτότυπο… Για άλλη μια φορά η γειτονική μας χώρα, οι φίλοι μας που τους αποκαλούν κάποιοι, οι οποίοι μας ήθελαν δυνατούς, προσφερόμενοι να μας πληρώσουν τη δόση του ΔΝΤ…, έρχονται τώρα με μια άκρως προκλητική και εχθρική ενέργεια να δυναμιτίσουν το κλίμα και να δημιουργήσουν τετελεσμένα και θερμά επεισόδια στο Αιγαίο.
Σαν τα πτωματοφάγα όρνεα, οι Τούρκοι επιβουλεύονται για άλλη μια φορά τα σύνορά μας, εκμεταλλευόμενοι την πολιτική αστάθεια που έχει δημιουργηθεί λόγω της ακυβερνησίας που υπάρχει στον τόπο. Παρόλο που η Ελλάδα έχει δικαιωθεί για τα εξαμίλια εν τούτοις οι Τούρκοι επιθυμούν να αποκτήσουν με κάθε τρόπο πρόσβαση στο Αιγαίο. Το Αιγαίο που αποτελούσε ανέκαθεν μήλον της έριδος ανάμεσα στις δύο χώρες, βάζοντας φωτιά στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.
Ζήτημα θαλασσίων συνόρων εγείρουν εκ νέου οι Τούρκοι, διά της επίσημης οδού, μάλιστα, κάνοντας λόγο για αλληλένδετα προβλήματα στο Αιγαίο. «Στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται» λέει ο σοφός ελληνικός λαός και αυτό φαίνεται πως συμβαίνει και στην περίπτωση της γείτονος, που επανέρχεται σε ένα ζήτημα, για το οποίο η Ελλάδα δεν επιθυμεί καμία αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος, όπως αυτό προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες, που ισχύουν εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι η φρασεολογία του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ είναι πολύ πιο ήπια, σε σχέση ακόμα και με το πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι η Άγκυρα επιμένει να θέτει το ζήτημα των θαλασσίων συνόρων, ακόμα και σε μια περίοδο ακυβερνησίας, ουσιαστικά, της Ελλάδας.
Δηλώσεις ΥΠΕΞ Τουρκίας
Σε δηλώσεις που παραχώρησε μεταξύ άλλων για το θέμα ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε: «Μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος υπάρχει σειρά αλληλένδετων προβλημάτων στο Αιγαίο. Το γεγονός ότι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα που να έχουν οριοθετηθεί με μια ισχύουσα διεθνή συμφωνία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ αυτών των προβλημάτων. Διατηρούμε τη στάση μας αναφορικά με τα θέματα αυτά. Η χώρα μας επιθυμεί την εξεύρεση μόνιμων λύσεων σε όλα τα θέματα αυτά σύμφωνα με την ευθυδικία και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας. Με την αντίληψη αυτή, όλα αυτά τα θέματα συζητούνται με την Ελλάδα στο πλαίσιο των υπαρχόντων διαύλων διαλόγου», δείχνοντας έτσι τις προθέσεις της γείτονας χώρας σε αυτό το θέμα.

Άμεση αντίδραση της ελληνικής πλευράς
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολίασε: «Δεν είναι κατανοητή η πρόσφατη τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί μη ύπαρξης οριοθετημένων θαλασσίων συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

«Τα σύνορα αυτά είναι σαφώς καθορισμένα επί τη βάσει ισχυουσών διεθνών συμφωνιών (Συνθήκη Λωζάννης του 1923, Πρωτόκολλο Αθηνών 1926, ιταλο-τουρκική Συμφωνία και Πρωτόκολλο 1932). Οι Συμφωνίες αυτές είναι, βεβαίως, ισχυρές και δεσμεύουν την Τουρκία, και επομένως οι όποιες εν προκειμένω αμφισβητήσεις της, είναι νομικά αβάσιμες και αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο. Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, είναι ξεκάθαρο ότι όπου δεν υφίσταται σχετική συμφωνία, εφαρμόζεται η αρχή της ίσης απόστασης/μέσης γραμμής βάσει του εθιμικού δικαίου που ισχύει έναντι όλων» προσέθεσε.
Προφητεία της κ. Άννας Μπενάκη για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας

Τα σενάρια και τα σχέδια που μιλούν για τον διαμελισμό της Ελλάδος και την μείωση των συνόρων μας, είχε προαναγγείλει η κ. Άννα Μπενάκη στον Κάρολο Παπούλια στην τελετή ορκωμοσίας προέδρου της Δημοκρατίας στις 8/2/2005.
«Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας στην διευρυμένη Ευρώπη», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά μαζί με άλλες δυσοίωνες προβλέψει οι οποίες δυστυχώς επαληθεύονται με τον πιο οδυνηρό τρόπο.
Αλλά αυτό στο οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία είναι ότι η κ. Μπενάκη δεν μίλησε για πόλεμο που θα επιφέρει τη μείωση των εθνικών συνόρων. Μέχρι σήμερα, για να συμβεί μείωση Εθνικών συνόρων οποιουδήποτε κράτους, έπρεπε να υπάρξει πόλεμος. Η κ. Μπενάκη αναφερόταν σε μια μεγάλη εθνική προδοσία, που θα γινόταν με την εκούσια παραχώρηση των εθνικών μας συνόρων στους Τούρκους μέσω διπλωματίας, κρυφά από τον Ελληνικό λαό.
Και αυτό θα γινόταν ΟΧΙ με πόλεμο, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ από τον ελληνικό λαό.
Σιγά σιγά ξετυλίγεται το κουβάρι της διαπλοκής και των δολοπλόκων σχεδίων που ετοιμάζουν εναντίον της πατρίδος μας εν αγνοία μας. Έπειτα από το 2010 η αντισυνταγματικότητα, η παρανομία, η ψευτιά και η εξαπάτηση του λαού, γίνεται απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα. Τα νομοθετήματα που φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό και έχουν κριθεί αντισυνταγματικά από το ΣτΕ παραδίδουν και την εθνική μας κυριαρχία. Πραξικοπηματικό είναι και το Τρίτο μνημόνιο όπου το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού μετατράπηκε σε ένα ΝΑΙ στην συνέχιση της υποδούλωσης του ελληνικού λαού. Ένα ΟΧΙ που δεν το σεβάστηκαν τα μέλη της κυβέρνησης καταργώντας το και διαστρεβλώνοντας την σημασία του ανερυθρίαστα κατά το δοκούν.
Τα σύνορα της πατρίδος μας τα οποία αποκτήθηκαν με αίμα τώρα βρίσκονται ξανά σε κίνδυνο από πολιτικούς οι οποίοι μέσω των μνημονίων, μιμούμενοι τους προκατόχους τους στην υπόθεση των ΙΜΙΩΝ, προσπαθούν να παραδώσουν βορά στους ξένους «κατακτητές» τα απομεινάρια της χώρας μας, καταστρέφοντάς μας ολοσχερώς, λειτουργώντας ως μαριονέτες των νεοταξικών συστημάτων. Θα πρέπει όλοι να βρισκόμαστε στις επάλξεις κινούμενοι από γνήσιο πατριωτισμό ώστε να αποκρούσαμε τις επιθέσεις που πρόκειται να δεχθεί η χώρα μας. Το καμπανάκι χτύπησε μετά τις προθέσεις των γειτόνων μας για το Αιγαίο..
Αμύνεσθε περί πάτρις…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com