Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΕ 250 ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΚΚ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ...


Την πιο αιματηρή προεκλογική περίοδο διάγει η Τουρκιά από την δεκαετία του ενενήντα, καθώς οι επιθέσεις του κουρδικού ΡΚΚ γίνονται σε καθημερινή βάση και τις πληρώνει ακριβά ο τουρκικός στρατός που δεν μπορεί να ελέγξει τις κινήσεις των Κουρδών ανταρτών.
Ειδικά στις ανατολικές επαρχίες έχει δημιουργηθεί ένα καινούργιο στάτους κβο, καθώς το ΡΚΚ έχει καταφέρει ουσιαστικά να ελέγξει τις κύριες οδικές αρτηρίες στήνοντας ενέδρες, συχνά με πολλά θύματα από τις τάξεις του τουρκικού στρατού.
Όπως αναφέρεται στην Άγκυρα, οι επιθέσεις του ΡΚΚ αναμένεται να αυξηθούν και να επεκταθούν σε όλη σχεδόν την τουρκική επικράτεια εν όψει και της προεκλογικής περιόδου και για τον λόγο αυτό η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει έκτακτα μέτρα.
Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης αποφασίστηκε να εφαρμοστούν μπλόκα στις εθνικές οδούς σε μια σειρά επαρχιών όπως Ντιαρμπακίρ, Αγρί, Χακαρί και Βαν, ενώ τα έκτακτα μέτρα αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες επαρχίες αναλόγως των εξελίξεων που προδιαγράφονται για πολλούς άκρως εκρηκτικές στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Μέσα στα έκτακτα μέτρα είναι και το να διατεθούν επίλεκτες μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων η αποτελεσματικότητα όμως των οποίων αμφισβητείτε καθώς οι Κούρδοι εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία, γνωρίζοντας άριστα τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται, ξαφνικές επιθέσεις που αιφνιδιάζουν και ουσιαστικά κατατροπώνουν τον τακτικό τουρκικό στρατό.
Σίγουρα οι περεταίρω εξελίξεις καθώς η Τουρκία βαδίζει προς τις κρίσιμες εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι πολύ καυτές και από την έκβαση τους θα κριθούν πολλά πράγματα συμπεριλαμβανόμενων και των ελληνοτούρκικων, που «βαδίζουν» πάνω σε άκρως τεντωμένο σχοινί.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr