Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ--Κάτι ετοιμάζει η Αγκυρα: Δεύτερο επεισόδιο σύλληψης Τούρκου κατασκόπου να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε νησί...




 
 
 
Σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί φρουρές του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου μετά το δεύτερο κρούσμα καταγραφής και φυσικής παρακολούθησης από Τούρκους πράκτορες στρατιωτικών εγκαταστάσεων και στρατοπέδων της Ευνοφυλακής.
 
Μετά την δημοσιοποίηση φωτογραφιών οχυρώσεων σε ελληνικά νησιά που αποκάλυψε το defencenet.gr, συνελήφθη από στρατονόμους, Γαλλίδα, πράκτορας της ΜΙΤ να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις υψηλής επιχειρησιακής αξίας για την άμυνα του νησιού σε στρατόπεδο της ανατολικής Ρόδου.
 
 
Η 49χρονη τουρκικής καταγωγής αλλά με γαλλικό διαβατήριο, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Ρόδου. Η συλληφθείσα, ήρθε στη Ρόδο την περασμένη Τετάρτη με τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά, υποτίθεται για διακοπές και διέμενε σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.
 
Στους αστυνομικούς, αλλά και στους στρατονόμους που την συνέλαβαν, η 49χρονη υποστήριξε ότι είναι φυσιολάτρης και ότι δεν γνώριζε ότι το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί τμήμα στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
 
Στις φωτογραφίες που  βρέθηκαν στην κατοχή της απεικονίζονταν πολυβολεία, οχυρές θέσεις, αποθήκες πυρομαχικών, οδοί προσέγγισης σε στρατόπεδα, σκοπιές κλπ
 
Αύριο το μεσημέρι θα οδηγηθε στην αρμόδια Εισαγγελέα Ρόδου "δια τα περαιτέρω"...
 
Πριν λίγες ημέρες φωτογραφίες ελληνικών οχυρώσεων στα νησιά του Αιγαίου και της Δωδεκανήσουν δημοσιεύθηκαν στον τουρκικό Τύπου  με κραευγές του τύπου "Η ελληνική κατοχή των τουρκικών νησιών. Ντροπή'! Ιδού μερικές από αυτές.
Ιδού οι φωτογραφίες και  τα σχόλια του Τούρκου "δημοσιογράφου" που πήρε το φωτογραφικό πακέτο από έναν "φίλο του".

Η πρώτη φωτογραφία είναι από το νησί Πλατιά (Keçi)…Τα λευκά σπίτια που βλέπετε απέναντι είναι το Τουργκουτρέις του Μπόντρουμ. Μπροστά στη μύτη μας. Νησιά τα οποία ¨η κυριαρχία τους δεν έχει αποδοθεί με συνθήκες¨ νομικά ανήκουν σε εμάς… Αλλά λόγω της αβλεψίας του ΑΚΡ, αυτοί ήρθαν, εγκαταστάθηκαν, έστησαν τη σημαία τους, έβαλαν και πυροβόλα και με τις κάνες στραμμένες προς το Μπόντρουμ !

Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει την κατάσταση του ελληνικού πυροβόλου (φίλου των Τούρκων !) επί της νήσου Πλατιά.

Η Νο 3 φωτογραφία, ΑΝ δεν την βλέπετε, είναι μια χαραγμένη επί της νήσου 8χ20 μέτρα σημαία… Κιάλια δεν χρειάζονται, σαν κολοκύθα μεγάλη είναι. Σαν να χλευάζει.

Στην Νο 4 φωτογραφία ένα ακόμη φιλικό (!) ελληνικό πυροβόλο… Πίσω του ο Έλληνας στρατιώτης κοιτά με κιάλια το Μπόντρουμ.

Στην 5η φωτογραφία οι φίλοι (!) μας Έλληνες στρατιώτες… Ο πληθυσμός του νησιού είναι 130 άτομα εκ των οποίων οι 110 είναι στρατιώτες.

Στην Νο 6 φωτογραφία είναι η εκκλησία που έστησαν στην νήσο Πλατιά, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου… Δίπλα το πυροβόλο.

Στην Νο 7 φωτογραφία το ζόντιακ των ελληνικών ειδικών δυνάμεων που μέρα-νύχτα πάει-έρχεται…. Υπάρχει λιμάνι στο οποίο μπορεί να προσεγγίσει αντιτορπιλικό και επίσης υπάρχει ελικοδρόμιο. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες (!) καμουφλαρισμένες θέσεις αντιαεροπορικών.

Στην Νο 9 φωτογραφία είναι η βραχονησίδα Καλόλιμνος-γείτονας των Ιμίων. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ. Μια από τις βραχονησίδες που έχουν καταληφθεί. Με γυμνό μάτι φαίνονται από το Γκιουμουσλούκ. Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης δεν επιτρέπεται ούτε καρφί να μπει εκεί. Υπάρχει πύργος παρατήρησης, ραδιοσταθμός, αντιαεροπορικά, προβλήτα και 50 στρατιώτες.

Στην Νο 10 είναι το νησί Φαρμακονήσι (Bulamaç) που είναι σε απόσταση 2 μιλίων από το Ντίντιμ…Έστησαν εκκλησία. Ο πληθυσμός είναι 74 άτομα… 70 είναι οι στρατιώτες, 1 ιερέας, έστησαν μπαγκαλόους και εγκατέστησαν και 3 ψαράδες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com