Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Δύο γυναίκες κατάφεραν να περάσουν το πρόγραμμα καταδρομέων ...


Δύο αμερικανίδες έγραψαν ιστορία όταν έγιναν οι πρώτες γυναίκες να περάσουν με επιτυχία το εξουθενωτικό πρόγραμμα καταδρομέων (Ranger Course) του αμερικανικού στρατού, είπε ο Στρατός των ΗΠΑ χθες.
Οι δύο γυναίκες και 94 άντρες συμπλήρωσαν το 62μερο πρόγραμμα ηγεσίας που μαθαίνει στους εκπαιδευόμενους "πώς να ξεπεράσουν τη κούραση, την πείνα και το στρες για να οδηγήσουν μικρές μονάδες στρατιωτών κατά τη διάρκεια καταδρομών", είπε ο Στρατός σε δήλωσή του.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Απρίλιο, με 19 γυναίκες και 381 άντρες, και έχει έδρα το Οχυρό Μπένινγκ, στην πολιτεία Τζόρτζια. Συμπεριλαμβάνει εκπαίδευση σε δάση, βουνά και έλη της πολιτείας της Φλόριντα. Οι καταδρομείς του στρατού είναι στρατιώτες σε ετοιμότητα που έχουν εκπαιδευτεί σε δύσκολα φυσικά περιβάλλοντα και συχνά στέλνονται σε στόχους ειδικών αποστολών.
Σύμφωνα με τη δήλωση, το πρόγραμμα περιλαμβάνει "ένα τεστ σωματικής αντοχής που περιλαμβάνει 49 πους-απ, 59 κοιλιακούς, τρέξιμο 8 χιλ. (5 μίλια) σε 40 λεπτά, 6 έλξεις στο μονόζυγο με κλειστή λαβή, τεστ κολύμβησης, τεστ καθοδήγησης στο έδαφος, περπάτημα 19,3 χιλ. (12 μίλια) σε τρεις ώρες, αρκετοί δρόμοι μετ' εμποδίων, τέσσερις μέρες αναρρίχησης βουνών, τρεις ρίψεις με αλεξίπτωτο, τέσσερις εναέριες επιθέσεις σε ελικόπτερα, πολλαπλές κινήσεις σε φουσκωτά, και 27 μέρες αναπαραστάσεων περιπολιών εν ώρα μάχης".
Όσοι πέρασαν το πρόγραμμα θα αναγνωριστούν σε τελετή στο Οχυρό Μπένινγκ την Παρασκευή.
Ο Στρατός έχει αντισταθεί στη χρήση γυναικών σε μάχιμες μονάδες, αλλά εφόσον η εμπειρία αυτή είναι σημαντική για αναρρίχηση στην ιεραρχία του στρατού, οι γυναίκες δυσκολεύονται περισσότερο από τους άντρες να αποκτήσουν υψηλότερες θέσεις, σύμφωνα με αξιωματικούς.
Περίπου 90% των υψηλόβαθμων αξιωματικών του στρατού έχουν περάσει το πρόγραμμα καταδρομέων.
Από τους στρατιώτες που έχει στείλει η Αμερική στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, σχεδόν 12% ήταν γυναίκες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 2% των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στους πολέμους αυτούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr