Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις – περί των ατομικών υλικών ο λόγος !...


Την Τετάρτη 05 Αυγούστου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΣ συνοδευόμενος από κλιμάκιο Αξιωματικών από το ΓΕΣ και την ΑΣΔΕΝ πραγματοποίησε επίσκεψη στη περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ και ειδικότερα στο φυλάκιο Φαρμακονησίου.
Στη καθιερωμένη απόδοση τιμών εμφανίσθηκε και ο “θρυλικός” νοσοκόμος μάχης με κράνος ηλικίας 1940.
farmakonisi
Κατευθείαν μας ήρθε κατά νου πόσο πίσω έχουν μείνει τα ατομικά υλικά μαχητή. Πριν από λίγο καιρό οι έφεδοι της Πανελλήνιας Ένωσης Εφέδρων Υπαξιωματικών & Οπλιτών είχαν επισκεφθεί τη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα προκείμενου να παρουσίασουν τέσσερις βασικές διαμορφώσεις ατομικών υλικών μαχητή. Στο πλαίσιο της επισκέψεως οι Εθελοντές Έφεδροι, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις γύρω από τον πρόγραμμα του Μελλοντικού Μαχητή Πεζικού και τις προοπτικές του Όπλου. Παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσουν για τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας και να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, περί του Σύγχρονου Μαχητή Πεζικού.
Έτσι, μέλη της ΠΕΝΕΦΥΟ, παρουσίασαν τέσσερις βασικές διαμορφώσεις για τονΣύγχρονου Μαχητή Πεζικού του ΕΣ, βάση των εμπειριών τους από την εκπαίδευση και τη συμμετοχή τους σε στρατιωτικούς αγώνες. Βασικά σημεία της προτάσεως ήταν:
-> η υιοθέτηση Σακιδίου Μακράς Διαβιώσεως, το οποίο θα προσδώσει ικανοποιητική αυτονομία και εργονομία στην επιχειρησιακή ικανότητα του Σύγχρονου Μαχητή Πεζικού,
-> η υιοθέτηση εξάρτυσης τύπου chest rig που προσφέρει εργονομία σε οχήματα και κτίρια, ενώ επιτρέπει την άνετη μεταφορά του ΣΜΔ,
-> η υιοθέτηση, παράλληλα με την καθιερωμένη στολή παραλλαγής του ΕΣ (greek lizard), στολής παραλλαγής τύπου ΜULTICAM/MTP, η οποία ενδείκνυται για ορισμένες περιοχές και εποχές στη χώρα μας, καθώς και για ΣΕΑΕ,
-> η σε μεγαλύτερο ποσοστό και εξειδικευμένη εκπαίδευση του ΠΕΖΙΚΟΥ σε Στρατιωτικές Επιχειρήσεις Αστικού Εδάφους, με βάση τα σύγχρονα διδάγματα από πολεμικές συγκρούσεις με τη χρήση αναλόγων υλικών.

Σημειώνεται πως ήδη υφίστανται μια μερική αναβάθμιση των υλικών όπως έχουμε δει κατά καιρούς από φωτογραφίες στη περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού πλην όμως οι όποιες προσπάθεις είναι μεμονωμένες και δυστυχώς δεν αρκούν. Υπενθυμίζεται, πως το ΓΕΣ έχει εντάξει στα εξοπλιστικά του από την εποχή των παχέων αγελάδων το πρόγραμμα “Μελλοντικός Έλληνας Μαχητής” η υλοιποίηση του οποίου έχει καθυστερήσει απόρροια της οικονομικής δυσπραγίας. Το πρόγραμμα “Μελλοντικός Έλληνας Μαχητής / Hellenic Future Soldier System (HFFS) ‘’M. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” είναι σε συνεργασία με τις Ελληνικές Εταιρείες INTRACOM DEFENCE ELECTRONICS και THEON SENSORS.



 http://espekm.gr/home/?p=9036







defencenews.gr – policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com