Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΝΤΕΛΩΣ....Μετά τις εκλογές…το πορτοφόλι του Έλληνα αδειάζει!!!


Δεν θα του μείνει ευρώ..Οι εκλογές εξαγγέλθηκαν, οι «φωνές» και από την μία πλευρά και από την άλλη άρχισαν να ακούγονται και σε ορισμένες περιπτώσεις να κάνουν και εκκωφαντικό θόρυβο και οι πολίτες θα αποφασίσουν στην κάλπη ποιον θέλουν να τους εκπροσωπεί…
Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όμως, είναι πως με το που τελειώσουν οι εκλογές, θα πρέπει να ανοίξουμε το πορτοφόλι και να αρχίσουμε να πληρώνουμε, αυτά που ψηφίσαμε στη Βουλή!!!
Και ο κατάλογος είναι μακρύς…
- ΕΝΦΙΑ. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν σε πέντε δόσεις, από τον Οκτώβριο έως και τον Φεβρουάριο του 2015 συνολικό ποσό 2,65 δις. ευρώ. Ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος με πέρυσι, καθώς δεν άλλαξαν οι αντικειμενικές τιμές ούτε και οι κλίμακες υπολογισμού του.
- Εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος. Η πληρωμή του φόρου έχει ξεκινήσει, ωστόσο δυο δόσεις για όλους τους φορολογούμενους θα πληρωθούν μετά τις εκλογές, δηλαδή έως το τέλος Σεπτεμβρίου και έως και τέλος Νοεμβρίου.
- Αναδρομικός φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Όσοι έχουν σκάφος αναψυχής μήκους άνω των 5 μέτρων, πισίνα και ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών ηλικίας έως 10 ετών θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά με νέο εκκαθαριστικό αυξημένο κατά 30% φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Όσοι έχουν σκάφος αναψυχής άνω των 5 μέτρων θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
- Τέλη κυκλοφορίας. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν έως το τέλος του έτους να πληρώσουν εφάπαξ τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016. Το συνολικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν ανέρχεται σε 1,1 δις. ευρώ.
- ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια. Οι φορολογούμενοι με παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία θα κληθούν από τον Σεπτέμβριο να πληρώσουν και ΦΠΑ 23% για τα δίδακτρα. Το ΥΠΟΙΚ, εξέδωσε βέβαια τις προηγούμενες ημέρες διευκρινιστική εγκύκλιο για το θέμα, αλλά η ουσία παραμένει πως και στην εκπαίδευση θα μπει βαθιά το χέρι στη τσέπη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com