Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Η προσπάθεια παραπληροφόρησης των στρατιωτικών συνεχίζεται…


Το «στρατιωτικό» ρεπορτάζ είναι ένα είδος δημοσιογραφίας που τελευταία βρίσκεται σε άνθηση. Η άμυνα υπήρξε πάντοτε ένα ευαίσθητο θέμα της δημοσιογραφίας και υπήρχε μία σύνεση σε αυτούς που την υπηρετούσαν, μια προσοχή σε αυτά που γράφονταν και κυρίως υπήρχε μία αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών αλλά και των στρατιωτικών.
Τα τελευταία χρόνια αλλά κυρίως τον τελευταίο καιρό, ειδικά μετά την άνθηση των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. παρατηρείται μια «ανεξέλεγκτη» ροή «στρατιωτικών» ειδήσεων από «δημοσιογράφους» που παρουσιάζονται ως οι «πατριάρχες» του στρατιωτικού ρεπορτάζ. Έτσι το πράγμα φαίνεται πως έχει ξεφύγει. Γνωστές στρατιωτικές ιστοσελίδες λειτουργούν πλέον ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα να ενημερώνουν με το χειρότερο δυνατό τρόπο τους στρατιωτικούς. Φαίνεται πια ξεκάθαρα πως εξυπηρετούν πολιτικά ή άλλα συμφέροντα, πως δεν τους ενδιαφέρει η ενημέρωση αλλά το κουτσομπολιό. Φαίνεται πως η γνώση της αλήθειας είναι περιττή για αυτούς, εάν αν όχι… ζημιογόνα.
Όλοι πλέον μπορούμε να καταλάβουμε και σε ποιες σελίδες αναφερόμαστε αλλά και ποιος ο ρόλος που προσπαθούν να παίξουν. Με μία παλαιο-δημοσιογραφική τακτική των δήθεν «διαρροών», των δήθεν «πηγών από μέσα» και των δήθεν «έγκυρων πληροφοριών», παρουσιάζουν κατά καιρούς θέματα-ειδήσεις-βόμβες εντελώς ανυπόστατες που ΠΟΤΕ δεν επιβεβαιώνονται!!! Προκαλούν βέβαια σάλο, δημιουργούν πολλές φορές αναστάτωση στους στρατιωτικούς κερδίζουν αναγνωσιμότητα και αναδημοσιεύονται και στο τέλος απλά σβήνουν χωρίς ποτέ να επιβεβαιωθούν. Για πόσο όμως μπορεί να πετυχαίνει αυτό το «κόλπο». Νομίζουμε πως έχουν υποτιμήσει πολύ την νοημοσύνη των συναδέλφων.
Δυστυχώς υπάρχουν πια «στρατιωτικές» ιστοσελίδες που βασίζουν την λειτουργία τους κυρίως στο ψέμα και την εξαπάτηση των στρατιωτικών. Για θυμηθείτε πόσες «αποκλειστικές» ειδήσεις διαβάσατε τον τελευταίο καιρό από αυτές και πόσες έχουν επιβεβαιωθεί;;; Θέλετε να σας θυμίσουμε «θέματα πυροτεχνήματα» που ήταν παραμύθια της Χαλιμάς;;; Για σκεφτείτε… Πόσα;;;
Είναι πια ξεκάθαρο πως πιθανός σκοπός τους είναι η παραπλάνηση του στρατιωτικού προς εκπλήρωση σκοπιμοτήτων. Άλλος πιθανός σκοπός τους είναι η προβολή ή στοχοποίηση κάποιων. Πόσες φορές δεν διαβάσαμε να κατηγορούνται κάποιοι από την Ιεραρχία του Στρατού ή να προβάλλονται κάποιοι άλλοι;;; Πόσες φορές δεν διαβάσατε δημοσιεύματα που έδειχναν, με μια χαζή λογική, να προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και τους στρατιωτικούς υπέρ ενός ή εναντίον κάποιου άλλου, ενόψει κυρίως κρίσεων;;; Πόσο αφελής μπορεί να είναι λοιπόν μία «στρατιωτική» ιστοσελίδα όταν πιστεύει ότι μπορεί να επηρεάσει μέχρι και εκεί;;;
Από την άλλη υπάρχει και η φίμωση του έργου κάποιων στρατιωτικών Ενώσεων και η προσπάθεια «σπρωξίματος» κάποιων άλλων ή κάποιων μελών τους. Για σκεφτείτε απλά τι διαβάζετε σε αυτές τις ιστοσελίδες. Μήπως προβάλλονται συγκεκριμένα πρόσωπα;;; Μήπως παντελώς άγνωστοι τύποι έχουν «ηρωποιηθεί» χωρίς ουσιαστικά να έχουν πετύχει τίποτα; Μήπως κάποιοι στηρίζονται αποκλειστικά σε αβανταδόρικα δημοσιεύματα, ενώ επί της ουσίας είναι ένα μηδενικό;;; Μήπως κάποιοι έχτισαν καριέρες και σκαρφάλωσαν σε καρέκλες με μόνο προσόν τους την προβολή;;; Νομίζω πως όλοι οι στρατιωτικοί έχουν καταλάβει για ποιους λέμε…
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει κατηγορηθεί, έχει συκοφαντηθεί και έχει δεχτεί τόνους λάσπης από κάποιες γνωστές «στρατιωτικές» ιστοσελίδες. Αναρωτηθήκατε το γιατί;;; Ο σκοπός είναι ένας! Η φίμωση μας!!! Σε αυτόν τον «πόλεμο» λοιπόν η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μακεδονίας δεν μπορεί να κρατάει μονίμως στάση άμυνας. Ήδη έχουμε προσφύγει στην Ε.Σ.Η.Ε.Α. αλλά και σε άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις, παρουσιάζοντας το «έργο» κάποιων πιθανώς μελών τους. Βέβαια δεν σταματάμε εδώ. Έχουμε συλλέξει δεκάδες δημοσιεύματα που αποδείχτηκαν ψευδή, έχουμε καταγράψει δεκάδες συκοφαντικά άρθρα και είμαστε έτοιμοι με στοιχεία, μαρτυρίες και αποδείξεις να στοιχειοθετήσουμε όλα αυτά που υποστηρίζουμε. Καλούμε λοιπόν τις δημοσιογραφικές Ενώσεις (θα αποταθούμε και επίσημα σύντομα σε αυτές) να ρίξουν μια ματιά σε αυτά που αναφέρουμε και να επιληφθούν για «δημοσιογραφικές» συμπεριφορές που δεν συνάδουν στον κλάδο τους.
Δημοσιογράφοι μπορεί να μην είμαστε… αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε να σταματήσουμε και αυτούς που το παίζουν «στρατιωτικοί δημοσιογράφοι»…

Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μακεδονίας




































 http://espekm.gr/home/?p=8858

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com