Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Στοχοποιείται η εισαγγελέας από το δικηγόρο του Ρέστη ...


Για στοχοποίηση τη εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, η οποία άσκησε δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του εφοπλιστή Β. Ρέστη, κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ανακοίνωσή της. Η Ένωση παρεμβαίνει μετά την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε…
ο συνήγορος του Β. Ρέστη, κ. Μ. Δημητρακόπουλος κατά της κας Τουλουπάκη, κατηγορώντας την ότι διέρρευσε στους δημοσιογράφους το απόρρητο πόρισμα της έρευνας για τον εντολέα του και αμφισβητώντας την νομική της κατάρτηση.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΔΕ:
«Αναφορικά με την από 22-7-2015 δημόσια δήλωση δικηγόρου – συνηγόρου υπεράσπισης επιχειρηματία, στον οποίο, με βάση εισαγγελικό πόρισμα, αποδίδεται η τέλεση αξιόποινων πράξεων η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει τα ακόλουθα :
1. Πράγματι, βιώνουμε μια περίοδο, που οι θεσμοί δοκιμάζονται λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όμως, δεν μπορεί κανένας να αμφισβητεί ότι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σέβονται και εφαρμόζουν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του Κράτους Δικαίου, αρχή που εγγυάται την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος και που αποτρέπει κάθε ενδεχόμενο αυθαίρετης άσκησης εξουσίας.
2. Οι αποδιδόμενες κατηγορίες για τους χειρισμούς της επιληφθείσας της εν λόγω υποθέσεως Εισαγγελικής Λειτουργού και δη περί αυθαίρετων ενεργειών της θεωρούμε ότι τείνουν στην «στοχοποίηση» αυτής, η οποία πάντοτε κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, ασκεί τα καθήκοντά της με την επιβαλλόμενη υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ευσυνειδησία, χαρακτηριζόμενη από ήθος και νομική επάρκεια.
3. Η απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης επιβάλλει την αποφυγή δηλώσεων που προσβάλλουν και απαξιώνουν τους θεσμούς και τα όργανα αυτής. Άλλωστε οποιοσδήποτε πολίτης θεωρεί ότι «αδικείται» δύναται να προστατευθεί και να αμυνθεί μέσω των προβλεπόμενων νομίμων διαδικασιών και όχι με την δημοσιοποίηση και ανακοίνωση των παραπόνων του μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». http://www.makeleio.gr/?p=401504

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr