Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

«Η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας»!...


Πραγματικό καζάνι που βράζει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον αριθμό των στελεχών του κόμματος που επιτίθενται ευθέως στον Τσίπρα και στην ασκούμενη απ΄αυτόν κυβερνητική πολιτική να αυξάνεται σε καθημερινή βάση. Τελευταία χαρακτηριστικά παραδείγματα η κομμουνιστική τάση (ΚΟ.ΤΑ.), η οποία χαρακτηρίζει τον Τσίπρα ως «αποστάτη» και ζητά να φύγει, και ο Γιάννης Μηλιός. Και αν η ΚΟ.ΤΑ. δεν είναι τίποτε άλλο από μια ολιγομελή ομάδα γραφικών και παρακμιακών αριστεριστών, για τον Μηλιό τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς είναι ο άνθρωπος ο οποίος έφτιαξε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα, δηλαδή, πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Μηλιός, λοιπόν, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Για την ακρίβεια, αναφερόμενος στην συμφωνία, ο Μηλιός ήταν καταπέλτης εναντίον της κυβέρνησης: «Η συμφωνία είναι καλή για το μεγάλο κεφάλαιο και την ολιγαρχία. Δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και από αυτούς που διαφωνούν. Από τον κόσμο κινδυνεύει, γιατί μια μερίδα του θα πεινάσει και άλλη μια θα συνεχίσει να βρίσκει πολύ δύσκολα. Η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Μετά τις εκλογές, όταν ήταν πρώτο κόμμα, η κατεύθυνση που πήρε το οικονομικό επιτελείο ήταν ότι μπορούσε να συμβιβάσει τα συμφέροντα της οικονομίας με τα συμφέροντα του κόσμου. Είναι ουτοπικό. Οδηγεί σε αδιέξοδο και το εντόπισα αυτό. Οδηγεί σε αυτόν τον τελικό συμβιβασμό και σε αυτόν δεν ήθελα να είμαι μέσα. Ήθελα να είμαι εκτός και να το  επισημαίνω».
Το «καρφί» του Μηλιού κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και κατά του ίδιου του Τσίπρα προσωπικά είναι ξεκάθαρο. Βεβαίως, δεν μας εξηγεί ο ίδιος γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ, από την στιγμή που εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο «άδειασμα» από την ηγεσία του κόμματος στο δημιούργημά του, το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Η ουσία, όμως, παραμένει. Ένας από τους μέχρι πρότινος πιο στενούς συνεργάτες του Τσίπρα καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Άλλη μια πικρή, για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλήθεια. Πολύ περισσότερο, όμως, πικρή για τον Ελληνικό Λαό που προδόθηκε με τον χειρότερο τρόπο από την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr