Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥ "ΕΘΝΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" ...


Κέρδισαν τελικά την αγωγή κατά της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ”, οι βουλευτές της”Χρυσής Αυγής”, Νίκος Μιχαλολιάκος και Ελένη Ζαρούλια, για δημοσιεύματα της ναυαρχίδας του γνωστού εκδότη.
Σύμφωνα με τότε δημοσίευμα του «Έθνους» ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος εμφανίζεται να είναι συνιδιοκτήτης ξενοδοχείου ημιδιαμονής της οδού Λιοσίων, όπου βρίσκουν καταφύγιο παράνομα ζευγάρια και… επαγγελματίες του σεξ. “Σημειώνεται πως η εν λόγω επιχείρηση απασχολεί και αλλοδαπούς”, ανέφερε το εν λόγω δημοσιεύμα , μεταξύ άλλων πολλών. Το δικαστήριο όμως αποφάσισε διαφορετικά, κάτι που επισημαίνεται στο δελτίο τύπου του πληρεξούσιου δικηγόρου των δύο βουλευτών. Διαβάστε την απόφαση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Πράττοντας κατ’ εντολή του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου και της Βουλευτού του ιδίου κόμματος κας Ελένης Ζαρούλια, σας γνωστοποιώ ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με τις ιστορικές αποφάσεις του
1882/2015 και 1883/2015, καταδίκασε τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ (που πρωτοστάστησε στον διωγμό της Χρυσής Αυγής από τα Μ.Μ.Ε.) και ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος των εντολέων μου, επιδικάζοντας και αντίστοιχες χρηματικές αποζημιώσεις, μετά από αγωγές που άσκησαν οι εντολείς μου για δημοσιεύματα των ανωτέρω εφημερίδων τα έτη 2012 και 2013. Με τις ίδιες αποφάσεις το Πολυμελές Πρωτοδικείο υποχρεώνει το ΕΘΝΟΣ και τον ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ να δημοσιεύσουν περίληψη της καταδίκης τους στην ίδια θέση που είχαν καταχωριστεί τα συκοφαντικά δημοσιεύματα, ήτοι στην 1η σελίδα αυτών και στα «σαλόνια» τους. Κυρίαρχες παραδοχές και των δύο αποφάσεων είναι ότι «με τη διάδοση ενώπιον του αναγνωστικού κοινού των ψευδών και συκοφαντικών γεγονότων, εν γνώσει της αναληθείας αυτών και του ότι μπορούσαν να βλάψουν την τιμή τους (Σημ. δική μου: των εντολέων μου) ως κοινωνικών, πολιτικών και δημοσίων προσώπων και ενόψει ότι δεν τηρήθηκαν οι συναλλακτικές υποχρεώσεις του τύπου, από τις οποίες ενδιαφέρουν εδώ αφ’ ενός η υποχρέωση σεβασμού της προσωπικότητας και αφ’ ετέρου το καθήκον αληθείας που επιβάλλει να προηγηθεί του δημοσιεύματος ο έλεγχος των πληροφοριών και των ειδήσεων, ώστε το περιεχόμενό του να συμπίπτει με την πραγματικότητα, στοιχειοθετείται το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος τους». Είναι προφανές, ότι οι αποφάσεις αυτές προστίθενται σε μία σειρά από επίσης ιστορικής σημασίας δικαστικές αποφάσεις και βουλεύματα που εδραιώνουν την πεποίθηση ότι οι έντιμοι Εισαγγελείς και Δικαστές αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία στη Δικαιοσύνη και ότι η συνταγματική εκτροπή που έλαβε χώρα σε βάρος των βουλευτών του τρίτου κόμματος της Βουλής των Ελλήνων από τις παράνομες συλλήψεις του 2013 έως και το (με ισχυρότατη μειοψηφία) παραπεμπτικό βούλευμα λαμβάνει τέλος και η νομική και δικονομική τάξη θα αποκατασταθεί πλήρως.

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2015
Νίκος Ι. Αντωνιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com