Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ--"Βιώσιμη και αποτελεσματική η πρόσφατη συμφωνία;"


 ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣεα-ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Χ.Α.

Οι πρόσφατες εξελίξεις κατά τη διάρκεια των εργασιών του Euro Summit, όπου υπεγράφη η συμφωνία υποδούλωσης της χώρας μας δεικνύει απερίφραστα ότι η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ από την ονείρωξη του νυν Πρωθυπουργού που φώναζε με υπερηφάνεια κατά την προεκλογική του εκστρατεία αναφερόμενος στις αγορές ότι «εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουν». Όταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πλήρωσε το ΔΝΤ, διέκοψε τις διαπραγματεύσεις και οδήγησε τη χώρα σε δημοψήφισμα με σκοπό να εκβιάσει την Τρόικα και να χειραγωγήσει τις αγορές απέτυχε παταγωδώς, φάνηκε ξεκάθαρα ότι όχι μόνο υπήρχε plan B από τους θεσμούς αλλά λειτούργησε και άψογα. Στο πλαίσιο των προτάσεων από πλευράς των δανειστών υπεβλήθη ερώτηση στην Επιτροπή για την ύπαρξη τυχόν νομικού πλαισίου και πρόβλεψης προσωρινής εξόδου χώρας από την ευρωζώνη αλλά και την εκτίμησή της όσον αφορά στη βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα της εν λόγω συμφωνίας.
Η ερώτηση όπως υποβλήθηκε:

           «Ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας κ. Σόιμπλε δήλωσε σε γερμανικό ραδιόφωνο ότι, ένα προσωρινό Grexit θα ήταν η καλύτερη λύση και ότι δεν είναι δυνατή η διαγραφή του ελληνικού χρέους εντός του ευρώ.

           Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Μόντι, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, αναφερόμενος στο θέμα της διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους, ανέφερε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί και ότι η Γερμανία επέμενε στην παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης.

           Ο πρώην επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ κ. Μογκαντάμ, σε επιστολή του στους Financial Times, δήλωσε ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να κουρευτεί ώστε να καταστεί βιώσιμο.

           Η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος αναφέρει ότι είναι μη βιώσιμο.

Η πρόσφατη συμφωνία του Euro Summit καταλήγει ότι δεν υφίσταται ονομαστικό κούρεμα χρέους και ότι θα εξεταστεί, εάν κριθεί απαραίτητο, πιθανή αναδιάρθρωσή του.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται η Επιτροπή:

  1. Εάν υφίσταται νομικό πλαίσιο και πρόβλεψη προσωρινής εξόδου χώρας από την ευρωζώνη.
  2. Εάν θεωρεί βιώσιμη και αποτελεσματική την πρόσφατη συμφωνία, εφόσον δεν προβλέπει ελάφρυνση του χρέους και γνωρίζοντας ότι τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής απειλούν την κοινωνική συνοχή και καταστρέφουν κάθε προοπτική οικονομικής ανάκαμψης.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com