Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Έρχεται άγριο πετσόκομα 30% στις συντάξεις!!!


Στην προκρούστεια κλίνη ετοιμάζεται να ζητήσει να μπουν εκ νέου οι συνταξιοδοτικές αποδοχές η τρόικα το Σεπτέμβριο από το οικονομικό επιτελείο, καθώς για ακόμη μια φορά τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται αντιμέτωπα με το φόβο της κατάρρευσης από τις τεράστιες τρύπες που έχουν δημιουργηθεί. Η εισφοροδιαφυγή επιδεινώνει τα ήδη ανύπαρκτα αποθεματικά λόγω του κουρέματος των ομολόγων το 2012, ενώ τα ποσοστά της ανεργίας που δεν λένε να υποχωρήσουν αποτελούν ουσιαστικά τη χαριστική βολή.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, έχουν λάβει το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής χρηματοδότησης. Οι περικοπές που θα ζητήσουν οι δανειστές μας μπορεί να φτάσουν κατά περιπτώσεις μέχρι και το 30%.
Το πρώτο μέτρο που αναμένεται να προωθήσει η τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το Σεπτέμβριο στο Παρίσι θα είναι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για όσους επιδιώκουν να βγουν πρόωρα στη σύνταξη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες το ελάχιστο θα αυξηθεί από τα 15 στα 20 χρόνια, ώστε να αποτραπούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις (αντί για 4.500 θα χρειάζονται 6.000 ημέρες ασφάλισης)
Σημαντικές αναμένεται να είναι οι περικοπές στα μπόνους, τα οποία ουσιαστικά είναι αυτά που ανεβάζουν το τελικό ποσό των αποδοχών. Τα χρήματα αυτά είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων το 1/3 της σύνταξης και αυτά τα χρήματα η τρόικα έχει διαμηνύσει ότι πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο.
 http://www.makeleio.gr/?p=402434

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr