Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Θέλει να επιστρέψει ο Σαμαράς για να κάνει ΠΟΛ.ΑΝ. τη Νέα Δημοκρατία ...


Η χθεσινή αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τις... απαιτήσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τα προνόμια που επιθυμεί να απολαμβάνει ως πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκάλεσε ουκ ολίγες συζητήσεις και ακόμα περισσότερους εσωκομματικούς τριγμούς στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.
Και τούτο γιατί παράλληλα με την αποκάλυψη για όσα ρητά προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, το Newsbomb.gr έφερε στη δημοσιότητα και το σχέδιο που από κοινού έχουν συμφωνήσει και υλοποιούν Α. Σαμαράς και Β. Μεϊμαράκης. Ένα σχέδιο που θέλει τους δύο άνδρες να έχουν «κλειδώσει» τη θέση του προέδρου του κόμματος, με στόχο να κερδηθεί ικανός χρόνος, ώστε να... αλληλοεξουδετερωθούν οι υπόλοιποι δελφίνοι, κυρίως από την πλευρά της οικογένειας Μητσοτάκη (Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Μπακογιάννης), αλλά και οι Βορίδης και Δένδιας.
Ο Αντώνης Σαμαράς ουδέποτε έχει σταματήσει να θεωρεί ότι είναι ο μόνος κατάλληλος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας και να πιστεύει ότι το κόμμα του ανήκει... Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο ίδιος επέλεξε, να κάνει ένα τρικ ουσιαστικά, ορίζοντας ως εκτελώντα καθήκοντα προέδρου τον... αντιπρόεδρο Μεϊμαράκη. Πιστεύει ο Αντώνης Σαμαράς πως ανά πάσα στιγμή, όταν οι συνθήκες ωριμάσουν λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και τον κίνδυνο της διάσπασης που υποβόσκει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορέσει να επιστρέψει στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ως... εγγυητής επανόδου του κόμματος στην πρώτη θέση της προτίμησης των Ελλήνων ψηφοφόρων.
Και αυτή η μέθοδος που έχει ακολουθηθεί μέχρι στιγμής από το δίδυμο Σαμαρά – Μεϊμαράκη, έχει εξοργίσει πολλά παραδοσιακά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία μάλιστα δεν αποκλείεται σύντομα να αντιδράσουν δημόσια στις μέχρι τώρα εξελίξεις και να ζητήσουν την επιτάχυνση των εσωκομματικών διαδικασιών. Διεργασιών, όπως ακριβώς προβλέπονται από το καταστατικό, το οποίο έχει καταστρατηγηθεί το τελευταίο διάστημα, την ώρα μάλιστα που ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται... διακριτικά να παραμένει στον «πάγκο», πλην όμως ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί.
Και εδώ γεννώνται πολλά ερωτηματικά... Ο άνθρωπος που ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, πήρε... σκίζοντας μνημόνια τη ψήφο των Ελλήνων, έπεσε στα... σκληρά μνημόνια, οδήγησε στη φτώχεια και την ανεργία την πλειονότητα των πολιτών, δεν αποδέχεται πως πολιτικά αποτελεί μια μαύρη παρένθεση στην ιστορία του τόπου. Δεν δέχεται ο Σαμαράς ότι ουδεμία θέση έχει στην ηγεσία της δεξιάς παράτασης και αυτό είναι κάτι που δεν θα του το συγχωρέσουν ποτέ οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του κόμματος.
Βέβαια, για το σύνολο των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας θέμα επιστροφής Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Εκτός, αν τελικά ο στόχος του πρώην προέδρου της Ν.Δ. είναι με την επιστροφή του στην προεδρία (αν τελικά αυτή επιχειρηθεί αργά ή γρήγορα) να δώσει τη χαριστική βολή στο κόμμα, που σήμερα με... προεδρεύοντα τον Μεϊμαράκη κατρακυλά προς το 15%.
Ακριβώς, για να επιβεβαιώσει και εκείνους που από την πρώτη στιγμή, όταν ο κατηγορούμενος για... αποστασία Σαμαράς, επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία, τον κατηγορούσαν πως το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, θα ήταν να μετατραπεί η ιστορική παράταξη της δεξιάς σε... Πολιτική Άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com