Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

KINΔΥΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ από τις τηγανητές πατάτες! Έχουν τις ίδιες βλαβερές συνέπειες με το τσιγάρο…


Οι αρχές Υγείας έχουν εκδώσει προειδοποίηση για κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από πατατάκια και άλλα τηγανητά τρόφιμα εν μέσω αποκαλύψεων ότι περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες που βρίσκονται επίσης και στον καπνό του τσιγάρου.
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων χθες δημοσίευσε μια μελέτη που επιβεβαιώνει ότι το ακρυλαμίδιο (AA) – που σχηματίζεται όταν τα τρόφιμα μαγειρεύονται σε υψηλή θερμοκρασία – ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου.
Οπως αναφέρει σε σχετική έκθεση: «το ΑΑ εντοπίζεται σε πολλά ψημένα ή τηγανισμένα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως οι τηγανητές πατάτες, τα πατατάκια, το ψωμί, τα μπισκότα και ο καφές. Το ΑΑ είναι επίσης γνωστό ότι βρίσκεται και στον καπνό των τσιγάρων.»
Η υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων της Βρετανίας συμβουλεύει ήδη οικογένειες να προσέχουν τι τρόφιμα βάζουν στο σπίτι τους και οι γονείς να θέσουν ένα όριο στον αριθμό των φορών που επιτρέπουν στα παιδιά να τρώνε πατατάκια κάθε εβδομάδα.
Δεδομένου ότι το ακρυλαμίδιο είναι παρόν σε ένα ευρύ φάσμα καθημερινών τροφίμων, αυτή η ανησυχία για την υγεία ισχύει για όλους τους καταναλωτές, αλλά τα παιδιά είναι οι πιο εκτεθειμένες ηλικιακές ομάδες με βάση το σωματικό τους βάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com