Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΔΟΛΙΟ γερμανικό σχέδιο - Ρήξη με την Ελλάδα, πιστωτικό γεγονός, capital controls 20-21 Ιουνίου και μετά εξευτελιστική συμφωνία !!!


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα να διαχειριστεί όχι μόνο το σημερινό αδιέξοδο αλλά να διαμορφώσει τις προοπτικές για το μέλλον της χώρας.
Η κατάσταση της οικονομίας είναι δραματική και η κατάσταση των τραπεζών πραγματικά οριακή.
Σε αυτή την ιστορική συγκυρία η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αναλάβει το δύσκολο έργο των διαπραγματεύσεων ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.
Το μνημόνιο άπαξ και η Ελλάδα έχει δανειστεί 245 δισεκ. από τους δανειστές είναι γεγονός, ωστόσο η διαπραγμάτευση πρέπει να οδηγήσει άμεσα σε συμφωνία ειδάλλως θα ενεργοποιηθεί δόλιο γερμανικό σχέδιο με στόχο να οδηγήσει σε ιδεολογική, πολιτική και εκλογική κατάρρευση τον ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με αυτό και όλα τα κόμματα της Ευρώπης που αντιδρούν στην Γερμανική πολιτική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε συμφωνία αν δυνατόν πριν από αυτό το Σαββατοκύριακο 13 με 14 Ιουνίου για να μην δώσει αφορμή και αιτία στο δόλιο γερμανικό σχέδιο να ενεργοποιηθεί.
Το bankingnews.gr δεν έγινε αριστερό site, δεν είμαστε αριστερό site, αντιθέτως είμαστε οπαδοί της ελεύθερης αγοράς και των υγιών τραπεζών.
Όμως δεν είναι δυνατό να μην υπερασπιστούμε την εθνική προσπάθεια για συμφωνία όταν προέχει το εθνικό καθήκον και το εθνικό όφελος.
Με βάση πηγή που γνωρίζει πολύ καλά τους σχεδιασμούς ενός πυρήνα αξιωματούχων του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, ο Schaeuble ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών το τελευταίο διάστημα είχε μια σειρά επαφών ζητώντας από τους ομολόγους του,  των άλλων χωρών να κρατήσουν κοινή σκληρή στάση έναντι της Ελλάδος.
«Ούτε βήμα πίσω, ή θα δεχθούν τα πάντα ή πιστωτικό γεγονός και σοκ στην οικονομία».
Κυβερνητική πηγή εδώ στην Ελλάδα ερωτήθηκε για το αν γνωρίζει αν υπάρχει τέτοιο σχέδιο και η απάντηση που λάβαμε ήταν η εξής «ναι υπάρχει σχέδιο εκδίκησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».
Ποιο είναι αυτό το σχέδιο εκδίκησης του ΣΥΡΙΖΑ;
Η Γερμανία που έχει πάρει πάνω της το όλο σχέδιο έχει καταλήξει στους εξής άξονες αποδεχόμενη το πιστωτικό γεγονός χωρίς Grexit, ώστε να ικανοποιηθεί και η Merkel η οποία δεν θέλει διαίρεση ή διαμελισμό της ευρωζώνης επί θητείας της.
Το δόλιο γιατί μόνο ως δόλιο μπορεί να χαρακτηριστεί το Γερμανικό σχέδιο περιλαμβάνει τις εξής παραμέτρους

Βήμα πρώτο

Παρά τις συνεχείς προτάσεις της Ελλάδος σκοπίμως δεν γίνονται αποδεκτές.
Αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται αλλά εμπαίζει τους δανειστές.

Βήμα δεύτερο

Γίνεται η συνάντηση Merkel, Hollande και Τσίπρα και αν αποδεχθεί την πρόταση Juncker έχει καλώς παγώνει το δόλιο σχέδιο.
Αν δεν την αποδεχθεί ξεκινάει η ενεργοποίηση του σχεδίου.

Βήμα τρίτο

Παρέρχεται η 15η Ιουνίου η Γερμανική βουλή δεν έχει συμφωνία άρα η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί βίαια σε στάση πληρωμών.

Βήμα τέταρτο

Υποχρεώνουν την ΕΚΤ, μέσω πιέσεων που θα ασκηθεί στο διοικητικό συμβούλιο στις 17 Ιουνίου είτε να μην αυξηθεί το ELA είτε να επιβληθούν νέα haircuts στα collaterals.

Βήμα πέμπτο

Η εξέλιξη αυτή της ΕΚΤ, η οποία σημειωτέον μέχρι τώρα έχει κρατήσει άριστη στάση, προς την Ελλάδα,  οδηγεί βίαια τις ελληνικές τράπεζες σε capital controls με πιθανή ημερομηνία 20 -21 Ιουνίου ή και νωρίτερα από τις 20 Ιουνίου.

Βήμα έκτο

Το πιστωτικό γεγονός….θα είναι γεγονός καθώς η Ελλάδα στις 30 Ιουνίου δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ τα 1,53 δισεκ. ευρώ.
Χρειάζεται μια περίοδος ενός μήνα για το ΔΝΤ να θεωρήσει άμεσα ληξιπρόθεσμο το ποσό αλλά για τους οίκους αξιολόγησης η Ελλάδα θα είναι default.

Βήμα έβδομο

Σε όλη την Ευρώπη θα έχει προκληθεί αναταραχή αλλά η ΕΚΤ πιθανότατα θα αυξήσει το ύψος του QE του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης

Βήμα όγδοο

Με βάση το δόλιο σενάριο των Γερμανών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί σφοδρότατη αμφισβήτηση από την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.
Ποντάρουν σε δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και κοινωνική αναταραχή ή και κοινωνική έκρηξη.
Ίσως προκληθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Βήμα ένατο

Η Γερμανία θα διασφαλίσει την πληρωμή της ΕΚΤ μέσω του ESM αλλά κάτω από ακραίες συνθήκες σοκ για την Ελλάδα θα περιμένουν γονυπετής την Ελληνική κυβέρνηση να συρθεί ικετεύοντας για συμφωνία.
Μια εξευτελιστική συμφωνία που μπορεί να κάνει την πρόταση Juncker πολύ ήπια.

Βήμα δέκατο

Μέχρι τώρα δεν έχει ενεργοποιηθεί αυτό το δόλιο σχέδιο γιατί η Γερμανία δεσμεύεται από την συμφωνία της παράτασης που λήγει 30 Ιουνίου ενώ δέχονται πιέσεις από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ που δεν επιθυμούν αποσταθεροποίηση για γεωστρατηγικούς λόγους.
Προφανώς υπάρχουν και οι ψύχραιμες φωνές των πολιτικών της Ευρώπης, που δεν θέλουν τον διασυρμό της Ελλάδος αλλά συμφωνία.

Βήμα ενδέκατο

Η Γερμανία αν διασύρει και εξευτελίσει την Ελλάδα και στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πετύχει να παραδειγματίσει όλη την Ευρώπη και να αποδυναμώσει όλα τα κόμματα αμφισβητίες της Γερμανικής γραμμής.

Το σχέδιο αυτό είναι δόλιο και υπαρκτό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια επιλογή ή θα συμφωνήσει υπερασπιζόμενος την σταθερότητα της Ελλάδος ή θα συρθεί και θα διασυρθεί από το πιστωτικό γεγονός και τα capital controls.
Ας μην αφήσουμε όλοι οι έλληνες το μιαρό σχέδιο των Γερμανών να υλοποιηθεί.
Το συμφέρον της Ελλάδος είναι μόνο η ΣΥΜΦΩΝΙΑ άμεσα αν δυνατό 12, 13 ή 14 Ιουνίου.

 





















www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com