Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΑΦΓΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ...


Την αποτροπή της εισόδου στη χώρα 55 παράτυπων μεταναστών κατάφεραν αστυνομικοί της ειδικής ομάδας δίωξης παράνομης μετανάστευσης, του τμήματος συνοριακής φύλαξης Ορεστιάδας, συλλαμβάνοντας τον22χρονο Αφγανό διακινητή τους.
Oι αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τον διακινητή, στην παρέβρια περιοχή του Διλόφου Έβρου, κατά τη μεταφορά με πλαστική βάρκα, των 5 εκ των 60 συνολικά Αφγανών παράτυπων μεταναστών οι οποίοι ανέμεναν επί τουρκικού εδάφους να εισέλθουν τμηματικά στη χώρα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία ο συνεργός του -αγνώστων στοιχείων- κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη.
Συνελήφθησαν τέσσερις Βούλγαροι που μετέφεραν παράνομα μετανάστες
Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατούνται τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας οι οποίοι συνελήφθησαν σε περιοχή του νομού Κιλκίς, με την κατηγορία ότι μετέφεραν παράνομα με δύο αυτοκίνητα μη νόμιμους μετανάστες στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες, ηλικίας 35, 32, 36 και 39 ετών, είχαν επιβιβάσει στο ένα όχημα εννέα μετανάστες, ανάμεσά τους και ένα παιδί, ενώ για τη μεταφορά τους θα εισέπρατταν χρήματα από κάθε επιβάτη.
Το όχημα με τους αλλοδαπούς και οδηγό τον 35χρονο, έπεσε σε μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (έξω από το Πολύκαστρο Κιλκίς), ενώ οι άλλοι τρεις Βούλγαροι διακινητές επέβαιναν σε δεύτερο όχημα, που είχε το ρόλο προπομπού.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δράστες θα μετέφεραν τους εννέα αλλοδαπούς σε σημείο της μεθορίου, προκειμένου να επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα και στη συνέχεια να κατευθυνθούν σε χώρες της Ευρώπης.
Κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εξωτερικό, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος άλλων δύο ομοεθνών συνεργών τους, που διέφυγαν τη σύλληψη. Από την αστυνομία κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα, τρία κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις συνεννοήσεις τους και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com