Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Εκβιάζει η ΕΕ: "Δεν υπάρχει προθεσμία, η μόνη προθεσμία είναι το τέλος Ιουνίου" ...


Η Ελλάδα περιμένει μια συμφωνία που θα ξεκλειδώσει τη χρηματοδότηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας ενόψει και της πληρωμής των δόσεων ύψους 1,3 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ μέχρι το τέλος του μήνα, οι Βρυξέλλες ωστόσο ξεκαθαρίζουν εκβιαστικα ότι η μοναδική προθεσμία που αναγνωρίζουν είναι το τέλος Ιουνίου.
 
«Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν δεν δίνουμε χρονικές διορίες, η μόνη διορία για εμάς είναι αυτή του τέλους του Ιουνίου» δήλωσε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα.
 
Όσον αφορά τα όσα γράφονται για κείμενο που έχει δοθεί προς τις ελληνικές αρχές η κυρία Αντρέεβα δεν επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα λέγοντας ότι «πιστεύω πως γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά πως οι θεσμοί  συνεργάζονται με το Brussels Group και με τις ελληνικές αρχές. Υπάρχει ομοφωνία ως προς το που πρέπει να κατευθυνθούμε. Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν και δεν θα εμπλακούμε στην αξιολόγηση τους».
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε στάση αναμονής με κοινοτικές πηγές από τις Βρυξέλλες να δηλώνουν πως υπάρχει πρόοδος μεν, αλλά οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές δεν έχουν καταφέρει πλήρη σύγκλιση, ιδιαίτερα στα επίμαχα ζητήματα.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές του Brussels Group που βρίσκονταν σε επικοινωνία το Σαββατοκύριακο, συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους και παρατηρείται πρόοδος, αν και, όπως συμπλήρωνε, παραμένουν διαφορές στα ζητήματα του συνταξιοδοτικού και την εργασιακή μεταρρύθμιση.
 
Από τη πλευρά της, η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέγιεβα, δήλωσε πως «υπάρχουν συνεχείς συνδιαλλαγές με την ελληνική κυβέρνηση στο Brussels Group έτσι ώστε να φτάσουμε σε αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία και οι εντατικές τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται. Όπως είπε και ο Πρόεδρος Ζαν Κλόντ Γιούνκερ υπάρχει πρόοδος αλλά δεν  έχουμε φτάσει στο τέλος ακόμα.»
 
Κληθείσα τέλος να σχολιάσει το άρθρο του πρωθυπουργού στη γαλλική εφημερίδα Le Monde και τα όσα υποστήριξε για «παράλογες απαιτήσεις προς την Ελλάδα», που φαίνονται να έχουν στόχο να «τιμωρήσουν την Ελλάδα», η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε  πως «αυτό που προέχει πέραν από τα δημοσιεύματα στον τύπο, είναι να καταλήξουμε μέσω συγκεκριμένων προτάσεων σε μια κοινά αποδεκτή συμφωνία. Στη διαδικασία αυτή, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος Γιούνκερ, η Κομισιόν παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή.»
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com