Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ DEB ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ...


Στις 19/5/2015 ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς μετείχε στην τελετή μνήμης της αντίστασης του λαού του Τζέμπελ-επαρχίας Κίρτζαλι Βουλγαρίας, αντίσταση που φάνηκε στις 19/5/1989 ενάντια στην βουλγαρική πολιτική αφομοίωσης και εξαναγκασμού σε μετανάστευση.
Ο Τσαβούς μετείχε στην εκδήλωση μετά από πρόσκληση που έλαβε από τον δήμαρχο του Τζέμπελ και τοπικό πρόεδρο του κόμματος  Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (HÖH) και απευθύνθηκε στον κόσμο.
Ο Γενικός Πρόεδρος Τσαβούς στην ομιλία του ανέφερε τα εξής :
Αξιότιμοι επίσημοι, αξιότιμες κυρίες και κύριε, πολύτιμε κόσμε του Τζέμπελ, προσωπικά και εξ ονόματος του κόμματος μου σας χαιρετίζω με αγάπη και σεβασμό. Σας φέρνω από την άλλη μεριά των βουνών της Ροδόπης από την Δυτική Θράκη, αγάπη και χαιρετίσματα από την Κομοτηνή.
Πολύτιμε λαέ του Τζέμπελ, εμείς ως Τούρκοι της Ρούμελης, ευρισκόμενοι στις δύο πλευρές της Ροδόπης τραβήξαμε πολλά βάσανα. Αλλά δεν υποκύψαμε, αγωνιστήκαμε. Θελήσαμε να ζήσουμε στις χώρες όπου βρισκόμαστε ως καλόβουλοι και ανεκτικοί πολίτες.  Δείτε όμως ότι στις χώρες όπου αφεθήκαμε ως παρακαταθήκη και στις οποίες θέλαμε να ζούμε ανθρώπινα, στην δεκαετία του 80 επέστρεψε η καταπίεση. Οι άνθρωποι της Ροδόπης όμως δεν στέκονται απαθείς, δεν υποκύπτουν διότι εμείς είμαστε άνθρωποι με την ιστορία μας, με το παρελθόν μας, που ξέρουμε ποιοί είμαστε. Και εσείς ως λαός του Τζέμπελ στις 19 Μαΐου είπατε όχι στην καταπίεση. Και εμείς μια χρονιά νωρίτερα στις 29/1/1988 όλοι μαζί κραυγάσαμε κατά της καταπίεσης. Πολύτιμε λαέ του Τζέμπελ, πολύτιμοι Τούρκοι της Βουλγαρίας, εγώ ξέρω μόνο του εξής. Ότι και να γίνει οι Τούρκοι της Ρούμελης μπορεί να αλλάξουν σε όλα, απλά ποτέ των ποτών δεν αλλάζουν το Ισλάμ τους και τον τουρκισμό τους. Σας χαιρετίζω με σεβασμό και αγάπη¨.
………………

……………..
Ιστοσελίδα του DEB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com