Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Λαθρομετανάστες και ανεργία εκτοξεύουν τα ποσοστά του ...


Πρώτο κόμμα το εθνικιστικό των «Ελευθέρων» στις δημοσκοπήσεις στην Αυστρία...

Πρώτο κόμμα είναι το αυστριακό εθνικιστικό κόμμα των «Ελευθέρων» στην πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Osterreich.
Είκοσι μήνες μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές στην Αυστρία και δύο εβδομάδες πριν από τις περιφερειακές εκλογές συγκεντρώνει ποσοστό 26%, με τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, Σοσιαλδημοκρατικό και (συντηρητικό) Λαικό, να ακολουθούν με ποσοστό 25%, έκαστο.
Είναι η δεύτερη φορά φέτος - έπειτα από την πρώτη, τον περασμένο Ιανουάριο -που το Κόμμα των «Ελευθέρων»  εμφανίζεται πρώτο σε δημοσκόπηση, και αυτό, όπως σημειώνουν οι πολιτικοί αναλυτές χωρίς ο αρχηγός του, Χάιντς-Κρίστιαν να έχει καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες.
Όπως αναφέρεται , από μόνες τους πρόσφατες εξελίξεις, όπως η μεγάλη αύξηση στους λαθρομετανάστες  στην Αυστρία και η άνοδος της ανεργίας -που τελευταία έχει ξεπεράσει τις 400.000 έστω και αν η χώρα έχει (μετά τη Γερμανία) το δεύτερο χαμηλό ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαική  Ενωση- , ζητήματα για τα οποία το Κόμμα των «Ελευθέρων»  έχει μόνιμα στο στόχαστρο της κριτικής του την κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» Σοσιαλδημοκρατών και Λαικού Κόμματος, φαίνεται να το ευνοούν και να ανεβάζουν την επιρροή του στους ψηφοφόρους.
Στη δημοσκόπηση της εφημερίδας, στην τέταρτη θέση εμφανίζονται οι Πράσινοι με ποσοστό 14 ο/ο και στην πέμπτη το νεοφιλελεύθερο κόμμα ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), ενώ το κόμμα του Αυστρο-καναδού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ, το οποίο στις τελευταίες εκλογές είχε αποσπάσει ποσοστό 5,7% και εκπροσωπείται στην αυστριακή Βουλή, καταγράφει ποσοστό μεταξύ 1-2%, κάτω δηλαδή από το εκλογικό μέτρο του 4% που ισχύει στην Αυστρία.














































































































defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com