Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ελεύθερη μεταφορά μεταναστών εντός Λέσβου ζητάει η "Συνύπαρξη" !!!...


Αντιπροσωπεία μελών της «Συνύπαρξης», που δραστηριοποιούνται σε εθελοντικές δράσεις  στο ΠΙΚΠΑ συναντήθηκαν χθες  (21.5.15) στη Νεάπολη Μυτιλήνης με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κ. Β. Τσαμπρόπουλο και εκπρόσωπους της UNHCR (από διάφορες χώρες) που επισκέφθηκαν την Λέσβο. Οι έλληνες και ξένοι εκπρόσωποι του ΟΗΕ, ενημερώθηκαν για τις υφιστάμενες δομές υποδοχής – διαχείρισης  προσφύγων και μεταναστών στο νησί , ιδιαίτερα με  την έξαρση του φαινομένου το τελευταίο χρονικό διάστημα. Εξέφρασαν μάλιστα και την ανησυχία τους για αύξηση των ροών απ’ τα απέναντι παράλια της Τουρκίας ενόψει της θερινής περιόδου και της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.
Η ίδια αγωνία βέβαια απασχολεί και τα μέλη της Συνύπαρξης καθώς μέρα με την μέρα πολλαπλασιάζονται οι αποβιβάσεις προσφύγων και μεταναστών σε διάφορες ακτές της Λέσβου. Στον Μόλυβο στη Σκαμνιά  στον Μανταμάδο, στη Θερμή στο Πλωμάρι, στην Κράτηγο, αλλά και σε άλλες  πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες, συναντά  πια κανείς , τους ταλαιπωρημένους αυτούς συνανθρώπους μας που αποζητούν με αφετηρία το νησί μας ασφάλεια και μια καλύτερη ζωή, στον λεγόμενο Δυτικό Κόσμο.
Προς τούτο και επειδή δεν επαρκούν οι  οργανωμένες απ’ την Πολιτεία υποδομές για περισυλλογή των προσφύγων – μεταναστών που κατευθύνονται  με τα πόδια  προς την πόλη της Μυτιλήνης , όπου θα ακολουθήσουν την προβλεπόμενη απ τους Νόμους διαδικασία, η «Συνύπαρξη» απευθύνει  έκκληση στις Αρχές αλλά και στους πολίτες να συνδράμουν τους συνανθρώπους μας κατά την πορεία τους προς τη Μυτιλήνη.
Ειδικότερα οι Αρχές, με ανακοινώσεις τους προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ – ΤΑΧΙ) θα πρέπει να επιτρέπουν να τους δέχονται ως επιβάτες. Επίσης πρέπει να γίνει γνωστό και στους πολίτες, που ενδεχομένως προθυμοποιούνται να τους μεταφέρουν , ότι μπορούν να το πράττουν, χωρίς να διακινδυνεύουν να τιμωρηθούν.
            Έχει σημασία η έκκληση της «Συνύπαρξης», δεδομένου ότι παλαιότερα πολλοί συμπολίτες μας που είχαν την καλή θέληση να βοηθήσουν, βρέθηκαν στη συνέχεια «μπλεγμένοι» και αντιμέτωποι με τον Νόμο!
















http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/koinonia/eleytheri-metafora-metanaston-entos-lesvoy-zitaei-i-synyparxi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com