Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Χρονοδιάγραμμα για συμφωνία εντός 10 ημερών ζητά η Αθήνα ...


Με στόχο την εξασφάλιση ενός χρονοδιαγράμματος για την επίτευξη συμφωνίας εντός των επόμενων 10 ημερών συναντάται από τις 22:30 το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας με την Angela Merkel και τον Francois Hollande.
Ειδικότερα, μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, η οποία διεξάγεται στη Ρίγα, οι τρεις ηγέτες συναντώνται κατ’ ιδίαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της λετονικής πρωτεύουσας.
Στόχος της τριμερούς συνάντησης είναι η εξασφάλιση εκ μέρους της Ελλάδας μίας θετικής δήλωσης προόδου, η οποία θα επιταχύνει τις τεχνικής φύσεως διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας διεκδικεί την κατάρτιση ενός χρονοδιαγράμματος, το οποίο θα προβλέπει την επίτευξη συμφωνίας εντός των επόμενων 10 ημερών.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα διεκδικήσει τη σύγκληση ενός έκτακτου Eurogroup την επόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται πως της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα προηγήθηκε κατ' ιδίαν ολιγόλεπτη συνάντηση του Γάλλου προέδρου με την Γερμανίδα Καγκελάριο.
Στην εν εξελίξει συζήτηση συμμετέχουν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στους συνομιλητές του την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group.
«Έχουμε την αίσθηση ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος και αυτό θα τους εκθέσουμε» επισήμαναν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, «αγκάθι» στις συζητήσεις του Brussels Group αποτελεί ο ΦΠΑ, καθώς Ελλάδα και θεσμοί διαθέτουν εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις.
Πάντως, ο χρόνος κυλάει αμείλικτα, καθώς οι αποπληρωμές του Ιουνίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου πιέζουν ασφυκτικά την ελληνική κυβέρνηση.

 





















www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com