Κυριακή 31 Μαΐου 2015

"Η κυβέρνηση κάνει αυτό για το οποίο ψηφίστηκε - Για πρώτη φορά υπάρχει πραγματική διαπραγμάτευση" ...


«Η συμφωνία που θα δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να είναι συμβατή τόσο με τις δεσμεύσεις της, όσο και με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το Χωνί».
Σχετικά με την επερχόμενη συμφωνία, αφού σημειώνει πως για να κριθεί θα πρέπει πρώτα να υπάρξει, τονίζει ότι «αυτό που μπορούμε να κρίνουμε, αυτή τη στιγμή, που βρισκόμαστε στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης, είναι ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό για το οποίο ψηφίστηκε.
Διαπραγματεύεται σκληρά, αντιμέτωπη με εκβιασμούς κάθε είδους, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Είναι ξεκάθαρο σε όλους τόσο εντός όσο και εκτός ότι, για πρώτη φορά υπάρχει πραγματική και ουσιαστική διαπραγμάτευση.
Παρά το γεγονός ότι πολλοί μας καλούν να υπογράψουμε, ό, τι και αν περιέχει το κείμενο της συμφωνίας, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της και διαπραγματεύεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες και μάλιστα θέτει ως βασικό σημείο της συμφωνίας την αναδιάρθρωση του χρέους, γνωρίζοντας ότι για να είναι βιώσιμη η λύση θα πρέπει να το αντιμετωπίζει».
Τονίζει χαρακτηριστικά ότι «έχουμε περιγράψει τα βασικά χαρακτηριστικά μιας τέτοιας συμφωνίας μέσα από συλλογικές διαδικασίες και βάσει αυτών χαράσσεται και η διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής πλευράς»
Για το τι θα γίνει με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και τη 13η σύνταξη, η κ. Σβίγκου υπογραμμίζει πως «η  επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού αποτελούν βασική μας θέση», αλλά και ότι «οι συνταξιούχοι είναι από τα μεγαλύτερα θύματα των μνημονιακών πολιτικών και εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους».
Απαντώντας για τα περί χάσματος στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως είναι «συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια», καθώς και ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που με αφορμή τις συλλογικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα χάσματος».
«Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να κρύψουμε τις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό μας, η αγωνία μας όμως είναι κοινή, το ίδιο και η προσπάθεια για να αλλάξει σελίδα ο τόπος», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, η κ. Σβίγκου έκανε λόγο για την ύπαρξη μιας συντονισμένης προσπάθειας από μνημονιακούς κύκλους εντός και εκτός της χώρας, να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό.
Όπως είπε, «σε αυτήν τους την προσπάθεια επιστράτευσαν και προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά, τη λάσπη, τη φτηνή προπαγάνδα, την ακατάσχετη κινδυνολογία.
Η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς ήταν και παραμένει η σθεναρή στάση του ελληνικού λαού, που γυρίζει την πλάτη του στο κλίμα φόβου και στηρίζει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση».
Σύμφωνα με την κ. Σβίγκου, «η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν έχουν να προτείνουν τίποτα.
Αποτελούν τους πιο πιστούς συμμάχους των δανειστών και ως κόμματα είναι αντιμέτωπα με τα δικά τους πολιτικά αδιέξοδα και την απόστασή τους από την κοινωνία και τις ανάγκες της».
Μεταξύ άλλων, η ίδια σημείωσε πως η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την απαλλαγή από τα μνημόνια της λιτότητας, από τα εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα, από την απορύθμιση της αγοράς εργασίας.
Τέλος, σε ερώτηση για τη στάση των ευρωπαίων στο ελληνικό ζήτημα, απάντησε πως «δεν έχει νόημα να σχολιάσω τη στάση του κάθε πολιτικού προσώπου.
Είναι δεδομένο ότι το πολιτικό προσωπικό της Ευρώπης εκφράζει συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις και συμφέροντα, πολλές φορές αντικρουόμενα μεταξύ τους.
Η Ελλάδα, μάλιστα, βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπη στις διαπραγματεύσεις με τρεις «θεσμούς» που είχαν αντιθέσεις μεταξύ τους, και αδύναμοι να τις συμβιβάσουν, προσπάθησαν να φορτώσουν τα αδιέξοδα στην ελληνική πλευρά».
Όπως υπογράμμισε, «όσο η Ευρώπη πορεύεται με αυτές τις πολιτικές που εξαθλιώνουν τους πολίτες της και υποβαθμίζουν τη δημοκρατία, δεν έχει μέλλον.
Οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, όμως, στην Ισπανία δείχνουν ότι όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη».






























www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com