Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

ΤΩΡΑ: ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ στην Βουλή! Χάος και καυτοί διάλογοι για την Π.Ν.Π.!!!


Άναψαν τα αίματα  στην επιτροπή που συνεδριάζει για την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου. Άλλος βρίζει, άλλος τσιρίζει κι άλλους βγάζει σέλφι!
Στην επιτροπή μετέχουν μέλη όλων των κομμάτων, ενώ, προεδρεύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Θέμα της συζήτησης είναι η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων της γενικής κυβέρνησης για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ  ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Αιτία για το «μπάχαλο» ήταν η πρωτοβουλία του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου να δώσει τον λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, για να προτείνει εκείνος τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για τη συζήτηση της ΠΝΠ που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από κόμματα, ΟΤΑ, ΑΕΙ και άλλους φορείς.
22765101
Πληροφορίες από το ρεπορτάζ  αναφέρουν ότι αυτό που θέλησε να προτείνει ο υπουργός είναι πρόθεση της κυβέρνησης να «περάσει» την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τη διαδικασία του κατ΄επείγοντος, κάτι στο οποίο διαφωνεί η αντιπολίτευση. Η διαδικασία του κατ΄επείγοντος σημαίνει ότι η ΠΝΠ θα συζητηθεί σε μια συνεδρίαση και όχι σε τέσσερις και δεν θα βρεθούν στη Βουλή οι φορείς για να εκθέσουν τις απόψεις τους για το ζήτημα.
ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ  ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Εκρηξη στη Βουλή και «καυτοί» διάλογοι
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ανέφερε ότι επί διαδικαστικών ζητημάτων αρμοδιότητα έχουν οι βουλευτές και το προεδρείο και όχι η κυβέρνηση και μάλιστα ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός.Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος επέμεινε στο να πάρει τον λόγο ο αναπληρωτής υπουργός με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς με απίστευτους διαλόγους.
Λοβέρδος: Να τοποθετηθούμε επί της διαδικασίας
Διαμαντόπουλος: Ο υπουργός θα πάρει τον λόγο για παρέμβαση επί της διαδικασίας
Λοβέρδος: Η διαδικασία δεν αφορά τον υπουργό. Εμείς επιλέγουμε, εμείς πρέπει να αποφασίσουμε
Κουτσούκος: Εχει δίκιο ο Πανούσης όταν σας λέει «πως σας εκλέγουν»
Λοβέρδος (σε Μάρδα): Αυτό αφορά τους αντιπροσώπους του λαού, εσάς τι σας αφορά; Τι θέλετε εδώ;
Μάρδας: Θα είχε ήδη τελειώσει
Λοβέρδος: Δεν έπρεπε καν να αρχίσετε
Διαμαντόπουλος: Ποιο το πρόβλημα; Εδωσα στον υπουργό τον λόγο για μια παρέμβαση. Κατηγορείτε άλλους για νομολάγνους, αλλά δεν πάτε και εσείς πίσω
Γεωργιάδης: Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος ρε τρομοκράτη;
Μάρδας: Για το διαδικαστικό της υπόθεσης η πρότασή μου είναι να γίνει μια συνεδρίαση και να κλείσει
Σε αυτό το σημείο στην αίθουσα ακούστηκαν πολλές φωνές και το θερμόμετρο ανέβηκε κι άλλο
Διαμαντόπουλος: Εκτίθεστε. Δεν σας τιμά
Γεωργιάδης: Καθίστε κάτω κύριε Μάρδα
Μάρδας: Να καθίσετε εσείς πρώτα
Λοβέρδος: Θα μας πει πως να συνεδριάσουμε ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός;
Διαμαντόπουλος: Ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί.
Σε εκείνο το σημείο η διαδικασία διακόπηκε για πέντε λεπτά ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ξεκίνησε εκ νέου με συζήτηση επί της διαδικασίας.
Η συνεδρίαση διακόπηκε εκ νέου, καθώς η αντιπολίτευση επιμένει στο να πραγματοποιηθεί η συζήτηση με κανονικούς ρυθμούς, ενώ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «φυγομαχεί» και προσπαθεί να περάσει την ΠΝΠ για να πάρει τα χρήματα των φορέων χωρίς να τους ακούσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες η δεύτερη διακοπή σημειώθηκε γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να γίνει σήμερα συζήτηση , να κληθούν αύριο οι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συζητηθεί εκ νέου την Παρασκευή στην Επιτροπή.
Με την πρόταση αυτή συμφώνησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κάτι που έφερε «τα πάνω κάτω» και για το λόγο αυτό η συζήτηση διεκόπη εκ νέου.
Μέσα στον γενικό χαμό, μάλιστα, βουλευτές ανέφεραν ότι ο ακούστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος να αποκαλεί τον Δημήτρη Μάρδα «κατοικίδιο της κυβέρνησης».
Τελικά, μετά από όλη αυτή την ένταση η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου και η πρόταση Μάρδα δεν έγινε δεκτή και την Πέμπτη θα κληθούν οι φορείς να μιλήσουν στη Βουλή.
http://www.makeleio.gr/?p=327740

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr