Αυτές τις ημέρες τα πασχαλινά αυγά έχουν την τιμητική τους. Το τσούγκρισμα είναι παραδοσιακό μέρος στο γεύμα τόσο μετά την Ανάσταση το Μ. Σάββατο, όσο και στο μεγάλο πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.
Πρέπει, όμως, να προσέχετε πάντοτε την κατανάλωση των αυγών, αφού
μπορεί να περιέχουν σαλμονέλα στην ωμή τους μορφή, ενώ ακόμα και όταν
είναι καλά βρασμένα (όπως τα πασχαλινά αβγά) πρέπει να μην υπερβαίνετε
την χρονική διάρκεια που πρέπει να τα καταναλώσετε.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA),
τα βρασμένα αυγά πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε μία εβδομάδα από την
στιγμή που ετοιμάστηκαν.
Επίσης, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι από την στιγμή που βράσετε
και βάψετε τα αυγά, πρέπει να τα σερβίρετε μέσα σε λίγες ώρες. Αλλιώς,
πρέπει να τα βάλετε οπωσδήποτε στο ψυγείο.
Τα βρασμένα αυγά (είτε με το κέλυφός τους, είτε χωρίς αυτό) αντέχουν στο ψυγείο μέχρι και 1 εβδομάδα, όχι παραπάνω.
Μάλιστα, αν είναι ξεφλουδισμένα και θέλετε να τα βάλετε στο ψυγείο,
τότε βάλτε τα σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο. Αλλιώς, βάλτε τα σε
ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό και αλλάζετε το νερό καθημερινά.
Δεν είναι ασφαλές να αφήνετε τα βρασμένα αυγά εκτός ψυγείου για
πολλές ώρες, ειδικά όταν ο καιρός είναι καλός και η θερμοκρασία του
περιβάλλοντος αυξημένη.
defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.