Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ-ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ... ....


ΥΠΕΞ: Από βραχυκύκλωμα η πυρκαγιά στο τζαμί της Κομοτηνής...

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του τεμένους Μαχμούντ Αγά στην Κομοτηνή, οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, σε βραχυκύκλωμα», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, με αφορμή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ χετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του τεμένους Μαχμούντ Αγά στην Κομοτηνή.

«Η έρευνα της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ολοκληρωθεί άμεσα (αρχές επόμενης εβδομάδος) οπότε και θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό αλλά και για τα δένδρα του μικρού τεμένους Αλάνκουγιου», συνεχίζει ο κ. Κούτρας, ο οποίος στη συνέχει κάνει λόγο για την καταστροφή ελληνορθόδοξων μνημείων στην Τουρκία
«Θα αναμέναμε, βέβαια, οι τουρκικές αρχές, που σπεύδουν να προεξοφλήσουν το αποτέλεσμα της υπό διενέργεια έρευνας, να επιδείκνυαν αντίστοιχη σπουδή στη διερεύνηση των κατά καιρούς περιστατικών καταστροφής ελληνορθόδοξων μνημείων στην Τουρκία.
Τέλος και σε ό,τι αφορά στη Συνθήκη της Λωζάννης που διέπει το καθεστώς της μουσουλμανικής μειονότητας της Ελλάδας και της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, η Ιστορία και οι αριθμοί αποτελούν μία καθοριστική μαρτυρία για το ποιό κράτος την εφάρμοσε με συνέπεια και σεβασμό ως προς τους πολίτες του, και ποιό την καταπάτησε μεθοδικά και συστηματικά επί δεκαετίες, παραβιάζοντας τόσο το πνεύμα όσο και το γράμμα της».

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ...
Ψευδομουφτής Κομοτηνής Σερίφ
17/4/2015
Στις 04:30 στην Κομοτηνή, τζαμί της συνοικίας Γενιτζέ πυρπολήθηκε από άγνωστα άτομα.
Απόψε στην Κομοτηνή μικρά δέντρα κυπαρίσσια που είχαν φυτευτεί στην αυλή του μεστζίτ του Αλάνκουγιού, κόπηκαν από αγνώστους.

Πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς
Θέσαμε στην Γενική Συνέλευση της EFA (Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία) την επίθεση που έγινε στο τζαμί της συνοικίας Γενιτζέ.
Καταγγέλω έντονα την επίθεση που έγινε στο τζαμί της συνοικίας Γενιτζέ.


Πρόεδρος της ¨Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής¨ Κοράι Χασάν
Καταγγέλλω την επίθεση στους ιερούς χώρους της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης
Καλότυχη Παρασκευή, πυρπολήθηκε απόψε στην Κομοτηνή το τζαμί της συνοικίας Γενιτζέ.

Πολιτευτής Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ
17/4/2015
Προσδοκούμε από τους χριστιανούς φίλους μας που συγχαρήκαμε μέσω Facebook για την θρησκευτική τους γιορτή, να εκφράσουν την αντίδραση τους στην πυρπόληση του τζαμιού.
17/4/2015
Καταδικάζω και καταγγέλλω την προβοκατόρικη δράση στο χωριό Εχίνος και το κάψιμο του τζαμιού Μαχμούτ Αγά. Καλώ την κυβέρνηση να φερθεί υπεύθυνα.
9 Απριλίου
Εύχομαι σε όλους τους χριστιανούς συμπολίτες μου καλή Ανάσταση , καλό Πάσχα με υγεία κ οικογενειακή ευτυχία .
9 Απριλίου
Από μια νοοτροπία που δεν ανέχεται την λέξη ¨τουρκικός¨ στον αγωγό φυσικού αερίου, δεν μπορεί να αναμένεται δίκαιη λύση στα θέματα της τουρκικής μειονότητα.
Δημοτική Σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφάογλου
17 Απριλίου
Οι χώροι λατρείας μας και όλοι οι χώροι λατρείας είναι πολύ σημαντικοί. Πρέπει να είναι σεβαστοί και προστατευμένοι…
Τις εκτιμήσεις αυτές ενδυναμώνει και το ότι την ίδια νύχτα κόπηκαν και τα κυπαρίσσια που είχαν φυτευτεί στο μεστζίτ του Αλάνκουγιού που βρίσκεται πλησίον στο τζαμί της συνοικίας Γενιτζέ.
Καθώς συνεχίζονται οι έρευνες εκτιμάται πως μπορεί να αποτελεί εμπρησμό…
Το ότι έγινε αντιληπτό από κατοίκους της συνοικίας, απέτρεψε την ολοκληρωτική πυρκαγιά του τζαμιού.
Πρωινές ώρες υπήρξε ένα άσχημο περιστατικό στο τζαμί της συνοικίας Γενιτζέ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com