Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ...


Η δίκη της ηγεσίας και στελεχών της Χρυσής Αυγής και η νομική τεκμηρίωση της απόφασης που θα λάβει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την «εγκληματική οργάνωση» και τις ενέργειές της θα έχει ποινική, αλλά και πολιτική σημασία, καθώς για πρώτη φορά ένα ποινικό δικαστήριο θα απαντήσει αν η παρουσία του κόμματος στην πολιτική ζωή και στη Βουλή έγινε με «καταχρηστική άσκηση δικαιώματος στην ίδρυση κόμματος».
Το ερώτημα και εν τέλει διακύβευμα της δίκης, που ξεκινά αύριο, τέθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών με την πρότασή του για τη μεγάλη υπόθεση.
Σημειώνεται, ότι η δίκη εισάγεται με ένα βούλευμα (αριθμ 215/2015) στο οποίο καταγράφεται η μειοψηφία του εισηγητή της υπόθεσης Νίκου Σαλάτα ως προς το βασικό αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Ο εφέτης σε περίπου 30 σελίδες διατυπώνει την άποψη -που επικαλούνται και οι «διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση» νυν και πρώην βουλευτές- ότι η κατηγορία πρέπει να εκπέσει, καθώς δεν προκύπτει οικονομικό όφελος για τις παράνομες δραστηριότητες της ομάδας. Κατά τον κ. Σαλάτα βάσει της σύμβασης του Παλέρμο, που υπέγραψαν 180 χώρες το 2000, η εγκληματική οργάνωση υφίσταται ως κατηγορία εφόσον από τη δραστηριότητα των μελών της προκύπτει οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος της ηγεσίας και των μελών της.
Η δίκη, εφόσον ξεκινήσει, αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν χρόνο, ενώ αποτελεί ακόμη ζητούμενο αν η μικρών διαστάσεων αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες μίας τέτοιας διαδικασίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com