Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ο "σκιώδης" πρωθυπουργός Σαμαράς στήνει σκιώδη κυβέρνηση ...


Του Δημήτρη Τσιούφου
Επίδειξη δύναμης, κατά των (απόντων) εσωκομματικών του αντιπάλων, έκανε χθες ο Αντ. Σαμαράς, καθώς στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ «εκλέχθηκαν» άνευ αντιπάλων οι βουλευτές που πρότεινε για τη στελέχωση τόσο της «σκιώδους κυβέρνησης» όσο και για τη συμπλήρωση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ στο περιθώριο της συνεδρίασης και σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, αφού σημείωσε πως το κόμμα του θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, τόνισε ότι «από εκεί και πέρα είναι ευθύνη της κυβέρνησης να εφαρμόσει και να υλοποιήσει τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου», κάτι που αναμένεται να επισημάνει και σήμερα στις συναντήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ αναμένεται να συναντηθεί τόσο με την Αγκ. Μέρκελ, όσο και με τους Ζ.Κ. Γιούνκερ, Μ. Ραχόι και Π. Κοέλιο, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση και να τους ζητήσει να υπάρξει τάχιστα μια συμφωνία, καθώς η παράταση της εκκρεμότητας επιτείνει τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. εκλέχθηκαν συνολικά 31 στα τρία νέα κομματικά όργανα, αλλά στήθηκε μόνο μία κάλπη, αφού για τις 30 θέσεις υπήρξαν ισάριθμοι υποψήφιοι και μόνο για τη θέση του τομεάρχη Άμυνας διεξήχθη ψηφοφορία στην οποία ο Γ. Κεφαλογιάννης επικράτησε του Στ. Γκίκα με 49 έναντι 18 ψήφων. Αμέσως μετά, συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα και άφησαν αιχμές για την αδικαιολόγητη -όπως την χαρακτήριζαν- απουσία της Ντ. Μπακογιάννη, καθώς και των Ευρ. Στυλιανίδη, Γ. Βλάχου και Κ. Τζαβάρα, λέγοντας ότι «φοβήθηκαν την κάλπη και γι' αυτό δεν έθεσαν υποψηφιότητα», ενώ σημείωναν ότι ο επίσης απών Κ. Καραμανλής είχε ειδοποιήσει για την απουσία του.
Από τη χθεσινή διαδικασία εκλέχθηκαν τα τέσσερα αιρετά μέλη του νέου 15μελούς άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου, η Ολ. Κεφαλογιάννη, ο Μ. Βορίδης, ο Θ. Μπούρας και ο Γερ. Γιακουμάτος, καθώς επίσης έξι συντονιστές για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και οι 21 τομεάρχες.
Ειδικότερα στις θέσεις των συντονιστών εκλέχθηκαν ο Χρ. Σταϊκούρας (Οικονομικών Υποθέσεων) ο Στ. Καλαφάτης (Παραγωγής και Εμπορίου), ο Ν. Παναγιωτόπουλος (Κοινωνικών Υποθέσεων), η Σ. Βούλτεψη (Μορφωτικών Υποθέσεων), ο Κ. Τασούλας (Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών) και ο Σίμος Κεδίκογλου (Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης).
Σε θέσεις των τομεαρχών, τέλος, εκλέχθηκαν οι: Γ. Κουμουτσάκος (Εξωτερικών), Α. Ασημακοπούλου (Δημοσιονομικής Πολιτικής), Απ. Βεσυρόπουλος (Φορολογικής Πολιτικής), Λευτ. Αυγενάκης (Υποδομών), Κ. Σκρέκας (Ανάπτυξης), Ν. Μηταράκης (Ναυτιλίας), Γ. Γεωργαντάς (Εσωτερικών), Νίκη Κεραμέως (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Μ. Κόνσολας (Τουρισμού), Βαγ. Μπασιάκος (Περιβάλλοντος), Φ. Αραμπατζή (Αγροτικής Ανάπτυξης), Βασ. Οικονόμου (Εργασίας), Χρ. Κέλλας (Υγείας), Ελ. Ράπτη (Πολιτισμού), Θ. Φορτσάκης (Παιδείας), Κ. Κουκοδήμος (Αθλητισμού), Τιμ. Κοψαχείλης (Ερευνας), Γ. Κεφαλογιάννης (Εθνικής Άμυνας), Δημ. Κυριαζίδης (Δημόσιας Τάξης), Χαρ. Αθανασίου (Δικαιοσύνης) και Αν. Δημοσχάκης Μακεδονίας- Θράκης.




















 http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113484129

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com