Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Μη καταβολή 4 ΗΕΕ (Επίδομα παραμεθόριου) σε στελέχη του ΣΞ ...

Σας γνωρίζουμε, όπως ενημερωθήκαμε από στελέχη που υπηρετούν στα Νησιά του Αιγαίου, ότι δεν τους καταβλήθηκε το «επίδομα παραμεθορίου» που δίνεται με μορφή οδοιπορικών, ήτοι οι 4 Ημέρες Εκτός Έδρας (4 ΗΕΕ με Φύλλα Πορείας και Υπεύθυνες Δηλώσεις μετακίνησης Εκτός Έδρας), καθώς απουσίαζαν από την Μονάδα για ορισμένες μόνο ημέρες του μήνα και για διάφορους λόγους (εκπαίδευση, εξετάσεις σε νοσοκομεία κ.λ.π).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με διοικητικές οδηγίες δεν καταβάλλονται οι 4 ΗΕΕ σε στελέχη που απουσιάζουν ορισμένες ημέρες του μήνα, παρόλο που ενυπάρχουν χρονικά περιθώρια παραμονής/εργασίας και δικαιολόγησης αυτών των 4 Ημερών Εκτός Έδρας.

Αντίθετα, στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε απομακρυσμένες παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές, σύμφωνα με το  άρθρο 15 του Ν.4024/2011, χορηγείται ανάλογο επίδομα Απομακρυσμένων - Παραμεθόριων περιοχών και το επίδομα αυτό καταβάλλεται και για όσο διάστημα οι υπάλληλοι τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες (κανονικές, συνδικαλιστικές, ειδικές, εκπαιδευτικές μικρής διάρκειας έως δύο (2) μηνών, διευκόλυνσης υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις, μητρότητας και ανατροφής παιδιού), σε βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια έως έξι (6) ημέρες κατ' έτος.

Επιπλέον, την 12 Φεβ 2015, διαβάσαμε στην επίσημη σελίδα του ΥΠΕΘΑ ότι υπογράφτηκε  από την πολιτική ηγεσία η ένταξη στο μισθολόγιο του επιδόματος παραμεθόριου (4 ΗΕΕ). Μέχρι και σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί απόφαση ή δεν έχει νομοθετηθεί το παραπάνω επίδομα ώστε να δίνεται στο μισθολόγιο των στελεχών των ΕΔ και συνεχίζεται η καταβολή του κάθε μήνα με τη μορφή οδοιπορικών, δηλαδή με Φύλλα Πορείας.

Κατόπιν αυτών και καθώς η επαναχορήγηση του παραπάνω επιδόματος, με εντολή της Πολιτικής Ηγεσίας, συνεχίζει και γίνεται με μορφή οδοιπορικών, παρακαλούμε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), όπως προβεί στην ενημέρωση της πολιτικής μας ηγεσίας:

  • Για την μη καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου σε στελέχη που απουσίαζαν από την Μονάδα για ορισμένες μόνο ημέρες του μήνα και για διάφορους λόγους (εκπαίδευση, εξετάσεις σε νοσοκομεία κ.λ.π).
  • Για την καταβολή αυτών των οδοιπορικών, μέχρι την ένταξη τους στο μισθολόγιο, με τις ίδιες προϋποθέσεις, ως προς τις ημέρες απουσίας, που ισχύει και για το λοιπό προσωπικό.
  • Την κοινοποίηση-δημοσίευση της απόφασης ή οποιουδήποτε σχετικού εγγράφου που εντάσσει το παραπάνω επίδομα στο μισθολόγιο, με τους ορούς και τις προϋποθέσεις χορήγησης του καθώς και τον ακριβή χρόνο καταβολής του.   
                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο
              Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας
                                          
              Ηλίας Νατσιούλας                                                          Δημήτριος Κούτσικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com