Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο ΝΑΤΟ: Κάτι ετοιμάζει ο Πούτιν – Σε επιφυλακή ο Βόρειος Στόλος!...


Σε επιφυλακή τον Βόρειο Στόλο και τις μονάδες αλεξιπτωτιστών… στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων στην Αρκτική, έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον υπουργό Άμυνας. Στις στρατιωτικές ασκήσεις θα συμμετάσχουν περίπου 40.000 στρατιώτες, 41 πολεμικά πλοία και 15 υποβρύχια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Μάλιστα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο, νέες απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας έχουν αναγκάσει τη χώρα να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες. “Νέες προκλήσεις και απειλές για την στρατιωτική ασφάλεια απαιτούν οι ένοπλες δυνάμεις να ενισχύσουν περαιτέρω τις στρατιωτικές τους δυνατότητες.Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους στρατηγικούς σχηματισμούς στο Βορρά”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος επιβλέπει τον δαπανηρό εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων.
Οι σχέσεις Ρωσίας-Δύσης έχουν φτάσει στο χειρότερο επίπεδό τους μετά τον Ψυχρό Πόλεμο με αφορμή την ουκρανική κρίση .Η Δύση και το Κίεβο κατηγορούν τη Ρωσία ότι εξοπλίζει και στέλνει στρατιώτες για την υποστήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίοι μάχονται κατά των κυβερνητικών δυνάμεων.
Τέλος, την περασμένη εβδομάδα το ΝΑΤΟ κατηγόρησε εκ νέου την Μόσχα ότι εξοπλίζει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, όπου περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο που μαίνονται οι συγκρούσεις. Ο ρωσικός στρατός επιχειρεί να ενισχύσει τις δυνατότητες του στην πλούσια σε κοιτάσματα περιοχή της Αρκτικής, όπου συνορεύει με την Νορβηγία–χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com