Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ...


Την ενοχή του πρώην υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου για όλες τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται, οι οποίες μάλιστα είναι «οι ελάχιστες» από αυτά που έχουν επιβεβαιωθεί, ζήτησε από το Ειδικό Δικαστήριο η εισαγγελέας, Ξένη Δημητρίου.

Κατά την πολύωρη αγόρευση της οδηγήθηκε στα συμπεράσματα ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης δεν αλλοίωσε τα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ και ότι αν κάποιος ήθελε να βλάψει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου θα άφηνε τα ονόματα των συγγενών του στη λίστα και θα τους ήλεγχε για φοροδιαφυγή, αναλύοντας τα ηλεκτρονικά ίχνη που εντόπισαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.
Χαρακτήρισε μάλιστα «προφάσεις εν αμαρτίες» τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι ενδεχομένως κάποιος τον παγίδεψε.
Μάλιστα, εξέφρασε τη λύπη της που ο κατηγορούμενος δεν αναγνώρισε τις ευθύνες του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρέπει το δικαστήριο να τον δει με επιείκεια.
Νωρίτερα, η εισαγγελέας - κατά την αγόρευσή της - τόνισε ότι μόνον ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε συμφέρον να διαγράψει τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ, συμπεραίνοντας πως «αυτός έκανε τις διαγραφές, είτε για να ωφελήσει τους συγγενείς του και να μην πληρώσουν φόρους είτε για προστατεύσει τον εαυτό του και να μην εμφανιστεί ότι είχε συγγενείς στην περίφημη λίστα».
Κατά την εισαγγελέα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βαρύνεται όχι μόνον με την αλλοίωση των δεδομένων της λίστας, αλλά και με το αδίκημα της απόπειρας απιστίας , διότι, όπως ανέφερε, δεν «έδωσε εντολή για έλεγχο της λίστας στο ΣΔΟΕ».
Ειδικότερα, η εισαγγελέας τόνισε ότι: «Τα αρχεία διαγράφηκαν μετά την αντιγραφή της λίστας από τo cd σε στικάκι (usb). Ο μόνος που είχε συμφέρον να το κάνει ήταν ο κατηγορούμενος είτε για να ωφελήσει τους συγγενείς του είτε για να προστατεύσει το όνομά του και να μην εμφανιστεί ότι είχε συγγενείς στην επίμαχη λίστα».
Επίσης κατά την εισαγγελέα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου «δεν έκανε τίποτα για να ερευνηθεί η λίστα».
Όσο για τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού ότι η λίστα ήταν προϊόν υποκλοπής και χρειαζόταν διακριτική μεταχείριση το υλικό της, η εισαγγελέας τόνισε ότι «αυτά είναι προφάσεις».
«Τίποτα δεν θα γινόταν, όπως και δεν έγινε, όταν οι Γάλλοι μας έστειλαν και πάλι τη λίστα», είπε η εισαγγελέας.
Η κ. Ξένου στιγμάτισε τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού, λέγοντας «δεν θυμάται τίποτα, ότι έκανε το έκανε μόνος του με κάποιο πρόσωπο της εμπιστοσύνης του».
«Πώς είναι δυνατόν να έδωσε τη λίστα σε CD σε κάποια γραμματέα του και να μην ξέρει τι έγινε. Ούτε πρωτοκόλλησε τη λίστα. Πώς είναι δυνατόν; Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε μικρομάγαζα, όχι σε υπουργεία».
Το δικαστήριο διέκοψε για το μεσημέρι της Τετάρτης (18/03/2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com