Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Σε τροχιά σύγκρουσης Αθήνα και Βρυξέλλες - Αγνοεί το βέτο της Κομισιόν η κυβέρνηση - Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις ...



"Βόμβα" Costello: Βάζει φρένο στα νομοσχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις 100 δόσεις.

(upd2) Σκηνικό σύγκρουσης στήνεται εκ νέου μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, την ώρα που η ελληνική οικονομία κινδυνεύει με πιστωτική ασφυξία. Η ελληνική κυβέρνηση, αγνοώντας το βέτο της Κομισιόν, προχώρησε στην κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις, παρά το γεγονός πως ο Ευρωπαίος D. Costello τόνισε πως, εάν αυτό συμβεί, τότε θα πρόκειται για μονομερή ενέργεια.

Κατετέθη στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις
Παρά τις αντιδράσεις της Κομισιόν, η κυβέρνηση κατέθεσε απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, το οποίο προβλέπει την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις.
Το νομοσχέδιο εισήχθη στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Η συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές θα ξεκινήσει την Πέμπτη.
Ας σημειωθεί πως η Κομισιόν ζήτησε το «πάγωμα» του νομοσχεδίου, όπως άλλωστε και των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τονίζοντας πως πρόκειται για μονομερή ενέργεια.
Βόμβα Costello: Βάζει φρένο στα νομοσχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις 100 δόσειςΜια ακόμη βόμβα στα σχέδια της κυβέρνησης έρχεται τώρα από την Κομισιόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Κομισιόν βάζει φρένο στους σχεδιασμούς της Αθήνας να καταθέσει άμεσα στη Βουλή τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Declan Costello, έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση, μέσω της οποίας ζητά να μην κατατεθούν τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις, αφού μια τέτοια κίνηση θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια.
O Costello - γνωστός από την παλαιά τρόικα και νυν επικεφαλής της Κομισιόν στους θεσμούς - ζητά άμεσα από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεση των δύο επίμαχων νομοσχεδίων στη Βουλή.
Η θέση του Costello είναι σαφής: Η κατάθεση των δύο νομοσχεδίων δεν είναι συνεπής με τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Κατά τον αξιωματούχο της Κομισιόν, η Ελλάδα επιχειρεί μονομερώς να περάσει τα δύο νομοσχέδια, χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με τους εταίρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Μαξίμου: Αν η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι μονομερής ενέργεια, τι απέμεινε από τις ευρωπαϊκές αξίες;
Το να θεωρεί κανείς «μονομερή ενέργεια» την ψήφιση νομοσχεδίου που στόχο έχει να απαλύνει τις πληγές της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλώς εκθέτει όσους το υποστηρίζουν και αποδεικνύει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη, αναφέρουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας το ευρωπαϊκό μπλόκο στα νομοσχέδια της κυβέρνησης.
Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά "Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο αύριο στη Βουλή και να σταθούν απέναντι σε αυτούς τους εκβιασμούς.
Αν στην Ευρώπη του 2015 η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θεωρείται μονομερής ενέργεια, τότε τι έχει απομείνει από τις ευρωπαϊκές αξίες;".

Βούτσης: Τα νομοσχέδια θα προχωρήσουν κανονικά
Τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και για τις 100 δόσεις θα προχωρήσουν απαντά η κυβέρνηση στις αξιώσεις της Κομισιόν για «πάγωμα» των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Αθήνας.
Ειδικότερα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει τα νομοσχέδια, παρά τις αντιδράσεις της Κομισιόν.
«Θέλω να δηλώσω ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης εντάσσεται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο αρμόδιος υπουργός.
Παράλληλα, ο Ν. Βούτσης έκανε λόγο για αστήρικτες και αβάσιμες αιτιάσεις από την πλευρά των πιστωτών.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com