Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Γιατί καθυστερεί η κατάθεση τροπολογίας για επαναφορά μισθών στα επίπεδα της 31 Ιουλ 2012; Τι έλεγαν πριν τις εκλογές βουλευτές κατά τη συζήτηση της τροπολογίας του 50% στη Βουλή; ...




http://www.espeth.gr/index.php/2013-05-02-21-15-53/163-giati-kathysterei-i-katathesi-tropologias-gia-epanafora-misthon-sta-epipeda-tis-31-ioul-2012-ti-elegan-prin-tis-ekloges-vouleftes-kata-ti-syzitisi-tis-tropologias-tou-50-sti-vouli
Δεν θα έπρεπε με το πρώτο Νομοσχέδιο στη Βουλή να έρθει και η τροπολογία για άμεση εφαρμογή (100%) της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, δηλαδή επαναφοράς των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και των δικαστικών στα επίπεδα της 31-7-2012;

Θα καθυστερήσει και άλλες μέρες ή μήνες  όταν  πρόκειται, όπως ειπώθηκε,  για  παραβίαση της νομοθεσίας, για κατάλυση του Συντάγματος και κατάλυση της ίδιας της Δικαιοσύνης, του πυλώνα της Δημοκρατίας;
Απαιτείται να βρουν χρήματα τα Υπουργεία;  

Δείτε εδω «η επιτροπή έχει τελειώσει το έργο της τα χρήματα για το ΥΠΕΘΑ έχουν βρεθεί απο εξοπλιστικά, περιμένω Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. και Υ.Ε.Ν.»
Δείτε ΕΔΩ τι έλεγαν το 2014 βουλευτές κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την επαναφορά στους μισθούς μας στο 50% της 31-7-2012.

Ειδική Αγορήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη:
…..Ταυτόχρονα, όμως, λέμε ξεκάθαρα ότι οι αποφάσεις όλων των δικαστηρίων -αυτονόητα και των ανωτάτων δικαστηρίων- θα πρέπει να εφαρμόζονται χωρίς εκπτώσεις, χωρίς καθυστερήσεις, και βεβαίως χωρίς προεκλογικές κοροϊδίες. Οτιδήποτε άλλο θεωρούμε ότι αποτελεί εμπαιγμό των πολιτών και υποτίμηση της νοημοσύνης τους.

Εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου:
Το ζήτημα της εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων, το οποίο τίθεται από την τροπολογία την οποία φέρνετε για τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και τους δικαστικούς λειτουργούς, αποκαλύπτει την αντίληψή σας σε σχέση με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Δυστυχώς,δεν θέλετε μία ανεξάρτητη δικαιοσύνη, δεν θέλετε να υποχρεώνεστε στην εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων. Θέλετε μία «α λα καρτ» από την Κυβέρνησή σας εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, όπως αυτή που εγγυηθήκατε με την επιστολογραφία σας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου ουσιαστικά είπατε –υπέγραψε ο κ. Σαμαράς, ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Προβόπουλος- ότι για όποιες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν ακύρωση περικοπών ή ακύρωση αποκρατικοποιήσεων τίθενται εμπόδια στην ολοκλήρωση του προγράμματος, δηλαδή του μνημονίου, θα υπάρξουν αντίμετρα της Κυβέρνησης. Δηλαδή επιφυλάσσεε στον εαυτό σας το προνόμιο να εφαρμόζετε όποια απόφαση θέλετε, όπως θέλετε και όποτε θέλετε.

ΑΛΕΞΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ:
Ανέμεναν οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας την υλοποίηση της απόφασης. Η Κυβέρνηση κώφευσε. Αναγκάστηκαν οι Ενώσεις τους για πρώτη φορά στην ιστορία του Συμβουλίου Επικρατείας να εγκαλέσουν και να καταδικάσουν το Δημόσιο για μη συμμόρφωση αποφάσεως Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ενεργοποίησαν τη διάταξη του ν. 3608/2002, άρθρο 2. Και το Συμβούλιο της Επικρατείας -σας θυμίζω- αποφαινόμενο ότι θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι αποδοχές στο προ περικοπής στάδιο και βεβαίως να δοθούν και τα αναδρομικά, είχε λάβει υπόψη, κύριε Υπουργέ τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ:
………………… Τέλος, όσον αφορά τους ένστολους: Επιχειρηματολόγησε πριν και η Εισηγήτρια μας και ο Αλέξης Μητρόπουλος και άλλοι ενδεχομένως συνάδελφοι που δεν τους άκουσα. Το «ΠΑΡΩΝ» σε αυτήν την τροπολογία έχει την έννοια ότι θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε εντόνως, γιατί εδώ προβάλουν ως λύση μία λύση μισή, δηλαδή τη μη εφαρμογή απόφασης Ανώτατου Δικαστηρίου. Μα, είναι δυνατόν; Τι είναι δηλαδή οι δικαστικές αποφάσεις; Ολίγον έγκυος; Είναι ωμή παραβίαση του κράτους δικαίου και παρουσιάζεται ως ρουσφέτι προς τους ένστολους. Είναι δυνατόν να είναι ρουσφέτι η εφαρμογή απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας; Μάλιστα, όπως ειπώθηκε πριν, μετά από εντολή της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας που είπε στην Κυβέρνηση μέσα σε δυο μήνες να εφαρμόσει την απόφασηαυτή. Όχι απλά δεν πρέπει να ρουσφετολογεί και να ψηφοθηρεί η Κυβέρνηση έναντι των ένστολων για την πολύ μισή λύση την οποία δίνει και το ανεπίτρεπτο να μην εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ, αλλά πρέπει και να απολογηθεί.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ:
Κύριε Πρόεδρε, και ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Δημήτρης Στρατούλης και η Εισηγήτριά μας Ζωή Κωνσταντοπούλου και όσοι μίλησαν από το ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Βαλαβάνη και όλοι τεκμηρίωσαν με πάρα πολύ συγκεκριμένο τρόπο την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική στην Κυβέρνηση………………. Είναι, λοιπόν, δυνατόν, όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας, όχι μόνο αποφασίζει, αλλά με την απόφασή του θεωρεί αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις για τις περικοπές για τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους δικαστές και τα υπόλοιπα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, να έρχεται και το Ειδικό Συμβούλιο εφαρμογής των αποφάσεων υποχρέωσης δεσμευτικής; Γιατί αν η Κυβέρνηση τώρα, κύριε Κουτσούκο, δεν φέρει νόμο, όπως αυτή την τροπολογία που φέρνει τώρα, με την ελλιπή προσαρμογή στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι Υπουργοί θα παραπεμφθούν για παράβαση καθήκοντος. Περί αυτού πρόκειται. Εξαναγκάστηκε η Κυβέρνηση. Αυτή είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Attachments:
Download this file (PRAKTIKA-BOYLHS-GIA-TROPOLOGIA-ANADROMIKVN.pdf)PRAKTIKA-BOYLHS-GIA-TROPOLOGIA-ANADROMIKVN.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com