Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑKH ...


Αίτημα αντικατάστασης (!) του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη φέρεται να κατέθεσε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συνάντησής του με Έλληνα υπουργό!!!

 Την αποκάλυψη της αδιανόητης γερμανικής πρόκλησης κάνει η εφημερίδα «Real News», σύμφωνα με ρεπορτάζ της οποίας υπάρχει αίτημα του Βερολίνου για αποπομπή του υπουργού Οικονομικών από το κυβερνητικό σχήμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει μπει στο... στόχαστρο του Γερμανού ομολόγου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τον θεωρεί εμπόδιο στην προσπάθεια συνέχισης των διαπραγματεύσεων.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, δεν έχει γίνει επίσημη «κρούση» από τον ίδιο τον Σόιμπλε, αλλά έμμεσες επαφές σε πρόσωπα - κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου.
Γιατί τον κατηγορούν
Εκείνα, τα οποία κατολογίζουν οι Γερμανοί στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, είναι:
- Πρώτον, ότι χρησιμοποιεί πολύ στις διαπραγματεύσεις το «αμερικάνικο χαρτί», με συνεχείς αναφορές σε πιθανή βοήθεια της Ουάσινγκτον
- Δεύτερον, ότι με την αίτηση για παράταση «κορόιδεψε» το Βερολίνο, επενδύοντας στα σχέδια του Γιούνκερ για «χειραφέτηση» της Κομισιόν και ανάδειξη του ίδιου ως «ισχυρού άνδρα» στην Ε.Ε.
- Τρίτον, ότι είναι «σκληρό καρύδι» και πως μπορεί να είναι πολύ απρόβλεπτος κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com