Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΡΩΝΕ!!!


ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ...

 Είναι να απορείς. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Διατροφή Σίτισης και Υγιεινής Διατροφής το οποίο αυτήν την στιγμή τρέχει σε 150 σχολεία και 15.000 μαθητές, το 61% των οικογενειών που συμμετέχουν σε αυτό, αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια. Την ίδια ώρα το 33% των μαθητών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα!

Της Γεωργίας Λινάρδου
Αυτό κι αν είναι σημάδι –καμπανάκι για τον τρόπο με τον οποίον επέλασε το μνημόνιο στη χώρα μας. Το 61% των οικογενειών που απευθύνονται στο Πρόγραμμα, αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια, λένε οι ειδικοί. Η αλλιώς, όπως μαρτυρούν και πολλοί δάσκαλοι «αρκετά παιδιά έρχονται στο σχολείο πεινασμένα».
Από την άλλη πλευρά, ένα σημάδι άθλιας πολιτικής σε θέματα Δημόσιας Υγείας είναι και το ότι το 33% των μαθητών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι!
Τραγική ειρωνεία. Εδώ και χρόνια δίνονται απίστευτα χρήματα (σε ποιους άραγε) για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για την πραγματοποίηση ενός και μόνον προγράμματος απομυζήθηκαν από το ΕΣΠΑ κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Τι ακριβώς, λοιπόν, πρόσφερε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και άλλες δράσεις οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν απλόχερα, στην πράξη; Όταν τρία στα δέκα ελληνόπουλα είναι υπέρβαρα (έρευνα ΕΥ ΖΗΝ). Με ποιον, άραγε, τρόπο πιάνουν «τόπο» τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανώνται για την παιδική διατροφή όταν για το σχολικό έτος 2013-2014 βρέθηκε πως τρεις στους δέκα μαθητές είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, το 60,9% να μην έχει ιδέα στην πράξη τι σημαίνει μεσογειακή διατροφή και το 33,6%(!!!) να μην ασκείται σωματικά;
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στην άλλη πλευρά του νομίσματος παρατηρούμε την άλλη μορφή εγκατάλειψης.
Στην έρευνα : «Συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα» (2013), η ΕΛΣΤΑΤ υποστηρίζει πως τα άτομα 0-17 ετών αντιμετωπίζουν υλικές στερήσεις μέχρι του ποσοστού 37,3%. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η διατροφή. Κρέας, ψάρι, λαχανικά. Για να μη μιλήσουμε για το θέμα ποιότητας της διατροφής, καθώς θα ανοίξουμε... νέες πληγές. Και η Unicef, όμως, σε μία έρευνα που είχε συζητηθεί αρκετά για τα αποτελέσματά της, διαπίστωνε πως το 35,5% του μαθητικού πληθυσμού υποσιτίζεται.
Άλλοι πεινούν κι άλλοι δεν ξέρουν τι τρώνε είναι το συμπέρασμα. Και μ' αυτά και μ' αυτά, η χώρας μας είναι στην πρώτη θέση μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην παιδική παχυσαρκία! Εφιαλτικές πολιτικές...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com