Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ! .....


ΣΟΙΜΠΛΕ: ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

 «Δεν πετύχαμε μια συμφωνία. Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε.

«Συμφωνήσαμε να μπούμε σε διαβουλεύσεις ως εταίροι προς μια ευρωπαϊκή λύση. Βάλαμε το πλαίσιο για τις διαβουλεύσεις που χρειάζεται. Οι συμπατριώτες μου δεν περιμένουν τίποτε άλλο, παρά αξιοπρέπεια», πρόσθεσε.
«Σήμερα το μήνυμά μου προς τον κ. Σόιμπλε είναι πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα σταματήσει σε τίποτα προκειμένου να καταπολεμήσει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Ζήτησα την υποστήριξη της Γερμανίας σε αυτό», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.
«Στην περίπτωση της Ελλάδας, αντιμετωπίστηκε ένα πρόβλημα χρεοκοπίας σαν να ήταν πρόβλημα ρευστότητας. Το μήνυμά μου στον κ. Σόιμπλε είναι πως από την κυβέρνηση μας μπορεί να περιμένει λογική, προτάσεις, που δεν στηρίζονται στην προώθηση του ενδιαφέροντος του μέσου Έλληνα, αλλά του μέσου Ευρωπαίου. Είμαστε σε ετοιμότητα για μακροοικονομικές μεταρρυθμίσεις. Ζητάμε λίγο χρόνο, κατά τον οποίο θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στους εταίρους μας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) συνεκτικές προτάσεις, καθώς και έναν οδικό χάρτη, ένα πρόγραμμα – γέφυρα», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.
Και πρόσθεσε: «Σε μια χώρα που έχει υποστεί ταπείνωση μπορεί να εκκολαφθεί το αβγό του φιδιού. Υπάρχει στη Βουλή ένα νεοναζιστικό κόμμα. Ο ναζισμός αναφύεται στην Ελλάδα. Χρειαζόμαστε το λαό της Γερμανίας στο πλευρό μας, για να μείνουμε σταθερή στο μεταπολεμικό ευρωπαϊκό εγχείρημα».
«Επισήμως το πρόγραμμα ισχύει έως τέλος του μήνα. Από την αρχή του προγράμματος η θέση μας ήταν πως οι εταίροι μας, μας δίνουν πολλά χρήματα τα οποία πηγαίνουν στον λάθος σκοπό. Δεν έχουμε άμεσο δικαίωμα να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα. Αυτό που ζήτησα είναι μια ευκαιρία, να βάλουμε στο τραπέζι τις προτάσεις μας. Αυτό που θέλουμε είναι ένα πρόγραμμα-γέφυρα έως τα τέλη του Μαΐου, που θα δώσει χρόνο, ώστε να κάνουμε διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας και να φτάσουμε μετά σε μια συμφωνία που θα την ονομάσουμε νέο συμβόλαιο».
Σόιμπλε: Δεν τίθεται θέμα απομείωσης του ελληνικού χρέους

«Συζητήσαμε εντατικά, όχι σε απόλυτη συμφωνία. Μιλήσαμε σε ένα γενικότερο πνεύμα συνεννόησης, δεδομένου ότι υπάρχει φιλία μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Είμαστε δεσμευμένοι και οι δύο για μια ισχυρή Ευρώπη. Δεν έχουμε ξεπεράσει εντελώς την κρίση, αλλά έχουμε προχωρήσει αρκετά. Τον δυσκολότερο δρόμο σε αυτήν την κατάσταση τον είχε η Ελλάδα. Πάντοτε έλεγα πως πρέπει να δείχνουμε σεβασμό για τον δύσκολο δρόμο που καλούνται να βαδίσουνε οι πολίτες στην Ελλάδας, και για τις προόδους που έχει κάνει η Ελλάδα», τόνισε.
Και πρόσθεσε: «Παρόλες τις προόδους μένουν πολλά να γίνουν στην Ελλάδα. Δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα, αλλά έχουν γίνει αξιοσημείωτες πρόοδοι κατά την εφαρμογή του προγράμματος. Η Ελλάδα έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο απ΄ό,τι πολλοί περίμεναν».
«Η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ. Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να αντιμετωπιστεί η διαφθορά. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε βοήθεια στην Ελλάδα για να πετύχει μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση», επεσήμανε ο κ. Σόιμπλε.
«Η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους τρεις θεσμούς που μετέχουν στο πρόγραμμα διάσωσης. Για εμάς δεν τίθεται το θέμα δημιουργίας μίας γερμανικής Ευρώπης, αλλά να προσαρμοστούμε σε έναν κόσμο ο οποίος αλλάζει διαρκώς. Πρέπει, λοιπόν και καλούμαστε να δώσουμε την απάντηση στα σημερινά δεδομένα, σε ό,τι αφορά στη νεολαία και τις θέσεις εργασίας. Χρειάζεται να εργαστούμε προς την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων», συμπλήρωσε.
«Δεν έκρυψα τον σκεπτικισμό μου για κάποια από τα μέτρα που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση. Θα πρέπει να σεβαστούμε τη βούληση των Ελλήνων ψηφοφόρων, αλλά θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η άποψη των ψηφοφόρων των άλλων κρατών. Εχουμε οικοδομήσει από κοινού ένα κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, έχουμε μια κοινή νομισματική πολιτική», είπε ο κ. Σόιμπε και δήλωσε με νόημα: «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εμπιστοσύνη είναι η αξιοπιστία», επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους.
«Για να αλλάξει το τρέχον πρόγραμμα στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα, θα χρειαστεί μια συμφωνία. Θα πρέπει να δούμε πώς η Ελλάδα χωρίς ένα πρόγραμμα μπορεί να επιτύχει πρόσβαση στις αγορές», κατέληξε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com