Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ...




Θα εγγυηθεί προσωπικά την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη - Τι λέει για ΓΑΠ, Βενιζέλο, «Ποτάμι»...
Όλη αυτή την κρίσιμη περίοδο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας, με προσεκτικά βήματα ηγήθηκε της προσπάθειας να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι έτσι να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Με κινήσεις δημόσιες αλλά και εύστοχες παρασκηνιακές πρωτοβουλίες ο στόχος επετεύχθη.
Τώρα, όπως τονίζει σε συνεργάτες του, η μεγάλη μάχη που δίνει και θα συνεχίσει να δίνει το κόμμα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
- Πρώτον, πρέπει να παλέψουν για την αυτοδυναμία. Όχι επειδή, όπως λέει, είναι αυτοσκοπός η αυτοδυναμία, αλλά επειδή απαιτείται ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να εφαρμόσει σαν μελλοντική κυβέρνηση καθαρό το πρόγραμμά του, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Ειδικά σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του προγράμματος που εξαγγέλθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβρη δεν πρόκειται με τίποτα να κάνει πίσω, αφού το θεωρεί στοιχειώδη προϋπόθεση εξόδου απ' την ανθρωπιστική κρίση.
- Δεύτερον, είναι αναγκαίο να εμφανιστεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ με σοβαρό και ενιαίο λόγο, χωρίς αμφισημίες και αποκλίσεις, που θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει η κυβερνητική προπαγάνδα και «μονταζιέρα», για την οποία τονίζει ότι «έχει αρχίσει να λειτουργεί κι έχει συμμάχους τα συστημικά ΜΜΕ»!
- Τρίτον, θεωρεί ότι το βασικότερο στοιχείο της προπαγάνδας της κυβέρνησης θα είναι η καλλιέργεια του φόβου και των εκβιασμών. Γι' αυτό, όπως έκανε με την προσωπική του εγγύηση για τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών, θα κάνει το ίδιο και για να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα περί εξόδου της χώρας απ' την ευρωζώνη σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές.
- Τέταρτον, στην πορεία προς τις εκλογές ο Αλ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να ενισχύσει το προσωπικό του ηγετικό προφίλ.
Τα παραπάνω αποτελούν κεντρικά στοιχεία της προεκλογικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα προσωπικά, όπως αποκλειστικά πληροφορείται το Newsbomb.gr.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, σε ό,τι αφορά στην επίτευξη της αυτοδυναμίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «είμαστε κοντά, αλλά θα εξαρτηθούν πολλά απ' τη δική μας παρουσία στην πορεία προς τις εκλογές».
Κι εννοεί τη σοβαρότητα, την πειστικότητα, τον ενιαίο λόγο, τον τερματισμό της εσωστρέφειας.
Εκτιμά, ότι τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η ψαλίδα της υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ διαφοράς στην πρόθεση ψήφου, ενώ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική τη συντριπτική υπεροχή στην παράσταση νίκης.
Αλλά εκτιμά, ότι πολύ μεγάλο ρόλο θα διαδραματίσει η εικόνα του κόμματος προς τα έξω, όπως και το δικό του ηγετικό προφίλ.
Σχετικά με τα εσωκομματικά, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στις ερχόμενες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων (Κ.Ε., Διαρκές Συνέδριο) θα χρησιμοποιήσει αποφασιστική γλώσσα και θα υπογραμμίσει την αδήριτη ανάγκη να τελειώνει το κόμμα με την πολυφωνία, διαφορετικά «πώς θα πείσουμε ότι θα είμαστε σοβαροί και ως κυβέρνηση»;
«Δεν θα εγκλωβιστούμε»...
Έχει ιδιαίτερη σημασία η άποψη του Αλ. Τσίπρα για τις μετεκλογικές εξελίξεις.
Τονίζει, ότι «στόχος του συστήματος είναι να μας εγκλωβίσει σε συμμαχίες ελεγχόμενες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ώστε να νερώσουμε το κρασί μας, αλλά εμείς δεν θα εγκλωβιστούμε»...
Και μάλιστα όταν κάνει λόγο για ελεγχόμενες συμμαχίες (απ' το σύστημα...) εννοεί βασικά Το Ποτάμι, για το οποίο κόμμα πιστεύει ότι κατασκευάστηκε ακριβώς με στόχο να συμβάλλει στη διαιώνιση και αναπαραγωγή του συστήματος...
Σχετικά με το κυοφορούμενο κόμμα του Γ. Παπανδρέου εκτιμά ότι θα έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, της πολιτικής δηλαδή που ακολούθησε ως πρωθυπουργός ο ΓΑΠ, μιας πολιτικής που οδήγησε την Ελλάδα σε μνημόνια και τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που έχει αντιμετωπίσει μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο...
Αποκλείει κάθε περίπτωση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα λέει, ότι... είναι ευδιάκριτα τα μηνύματα που στέλνουν ακόμα και τις τελευταίες μέρες διάφορα στελέχη του (Σκανδαλίδης, Κουκουλόπουλος, Ρήγας), αλλά... «δεν θα πάρουμε»...
Ενώ επισημαίνει, ότι η τοποθέτησή του για εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ και την αλλοίωση των στοιχείων για το έλλειμμα, που οδήγησε στα μνημόνια, «στην ουσία δείχνει ότι εμείς είμαστε συνεπείς σε ό,τι λέμε, ενώ ο Σαμαράς εγκατέλειψε αυτή του τη θέση και αυτό αντικειμενικά άδειασε και τον Καραμανλή»!
Μάλλον είναι εμφανές, λέμε εμείς, ότι μια τέτοια τοποθέτηση «κλείνει το μάτι» σε καραμανλικούς ψηφοφόρους της Ν.Δ....

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com