Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΓΑΠ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ...


Είναι, όπως όλα δείχνουν, οριστικό. Αύριο, Παρασκευή (02/01/2015) ο Γιώργος Παπανδρέου γύρω στο μεσημέρι ανακοινώνει την ίδρυση του νέου κόμματός του. Ενώ την επομένη θα δώσει στη δημοσιότητα την Διακήρυξή του.
Σε ό,τι αφορά στο όνομα, όπως μας έλεγε συνεργάτης του, ακόμα δεν είχαν καταλήξει στις συσκέψεις που έγιναν μέχρι και αργά το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, έως και… λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου.
Πάντως οι λέξεις «αλλαγή», «σοσιαλισμός, «κοινωνία πολιτών», «νέο ξεκίνημα» φαίνεται ότι «παίζουν» προς περίληψη στο όνομα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, πως τόσο για την ονομασία του κόμματος, όσο και για τη Διακήρυξη, ο Γ. Παπανδρέου έχει στα χέρια του δημοσκόπηση που είχε παραγγείλει και τη μελέτησε με το στενό του επιτελείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Σχετικά με τα ποσοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού, είναι ενθαρρυντικά.
Μάλιστα μας έλεγε, πως δείχνει ότι το κόμμα του ΓΑΠ αναμένεται να συγκεντρώσει στις ερχόμενες εκλογές ποσοστό μεγαλύτερο απ’ αυτό του κόμματος του Βενιζέλου!
Η ποιοτική ανάλυση της δημοσκόπησης οδηγεί στην εκτίμηση, ότι το νέο κόμμα θα πρέπει να ποντάρει στη λεγόμενη «συναισθηματική ψήφο», δεδομένου αφενός ότι το όνομα Παπανδρέου συγκινεί ακόμα τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου ότι –αντίθετα- ο Βενιζέλος απωθεί αντί να συσπειρώνει…
Επίσης απ’ την έρευνα προκύπτει, ότι το νέο κόμμα παίρνει κυρίως ψήφους από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, από το Ποτάμι, από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη Ν.Δ.!
Το μεγαλύτερο ποσοστό το παίρνει από Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, αλλά «κλέβει» και από τα δυο μεγάλα κόμματα και επομένως μπορεί να είναι ο «μπαλαντέρ των εκλογών», όπως τουλάχιστον πιστεύουν στο επιτελείο του ΓΑΠ.
Σε ό,τι αφορά στα ψηφοδέλτια, λένε ότι είναι κατά 80% έτοιμα. Μάλιστα στενός συνεργάτης του ΓΑΠ μας έλεγε, ότι δεν επενδύουν μόνο σε ονόματα αναγνωρίσιμα που θα είναι υποψήφιοι, αλλά και σε μια νέα γενιά στελεχών «της εποχής του διαδικτύου αλλά και της κοινωνικής βάσης», που έχουν στρατευτεί σε αυτή τη νέα προσπάθεια του τέως πρωθυπουργού…

 































































Read more: http://www.newsbomb.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/story/539303/ayrio-anakoinonei-o-gap-to-neo-komma-to-savvato-i-diakiryxi#ixzz3Na55h77c

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com