Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Κίνδυνος αιθαλομίχλης για αύριο, Κυριακή, διαμηνύουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας ...

Συστάσεις προς τους πολίτες προκειμένου να αποφύγουν την άσκοπη χρήση τζακιών και για άυριο απηύθυναν για άλλη μια φορά τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας. Όπως επισημαίνουν, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι ο καιρός ευνοεί τη συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Η παρουσία των αιωρούμενων σωματιδίων (βασικά συστατικά της αιθαλομίχλης) ήταν έντονη και την Πέμπτη. Στους σταθμούς μέτρησης του Πειραιά και της Αριστοτέλους οι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία ρύποι άγγιξαν τα 64 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα (μg/m3), στον σταθμό του Αμαρουσίου τα 58 μg/m3 και της Λυκόβρυσης τα 47 μg/m3. Μικροσωματίδια μετρούνται μόνο σε έξι από τους 15 σταθμούς μέτρησης που λειτουργούν στην Αττική.
Η οριακή τιμή για τα αιωρούμενα σωματίδια (με διάμετρο 10 μικρά) έχει οριστεί από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα στα 50 μg/m3 και δεν πρέπει να καταγράφονται υπερβάσεις περισσότερες από 35 φορές τον χρόνο. Για τα σωματίδια με διάμετρο 2,5 μικρά ή για τα υπερλεπτόκοκκα, τα οποία θεωρούνται ακόμη πιο επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό, δεν υπάρχουν επίσημα δεδομένα στην Ελλάδα.
Μετρήσεις έχουν γίνει κατά καιρούς μόνο από πανεπιστημιακά και άλλα ερευνητικά ιδρύματα, αλλά όχι σε συστηματική βάση.

http://www.makeleio.gr/?p=256991

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr