Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Στροφή 180 μοιρών από τη Γερμανία: «Ναι» στην αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, μετά τις εκλογές !!!


Η Γερμανία δεν αποδέχεται τη λύση της διαγραφής του ελληνικού χρέους, αλλά της επαναδιαπραγμάτευσής του

(upd2) Στροφή 180 μοιρών πραγματοποιεί η κυβέρνηση της Γερμανίας, η οποία αφήνει «ορθάνοιχτη» την πόρτα αναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους.
Ειδικότερα, κορυφαίοι αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης επισημαίνουν πως το Βερολίνο διάκειται θετικά στο ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους.
Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως η Γερμανία δεν αποδέχεται τη λύση της διαγραφής, προωθώντας έτερες λύσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, όπως η «χαλάρωση» των όρων αποπληρωμής.
Βέβαια, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η όποια συζήτηση θα ξεκινήσει μετά τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών.
Φυσικά, ένα τέτοιο ενδεχόμενο συνιστά θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και ιδίως, για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο νικητής των επερχόμενων εκλογών.
Όλα δείχνουν τελικώς, πως το Βερολίνο δεν επιθυμεί μία ευθεία σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιθέτως προτίθεται να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Η διάθεση γεφύρωσης του χάσματος με τον ΣΥΡΙΖΑ διαφάνηκε και νωρίτερα, όταν η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
«Δεν γνωρίζω κάτι για τα σενάρια που αναφέρονται σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης περί προετοιμασίας από την γερμανική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφαν Ζάιμπερτ.
«Δεν έχει αλλάξει η στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην Ελλάδα», τόνισε.

Μerkel: Η Γερμανία στήριζε πάντοτε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Την ίδια θέση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επανέλαβε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel.
Ειδικότερα η Merkel σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργός της Βρετανίας, D. Cameron τόνισε ότι η Γερμανία επιδίωκε πάντοτε πολιτικές που είχαν σαν στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, απορρίπτοντας τα σενάρια περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.
«Πρέπει να πει κάποιος στον λαό και στις αγορές ότι εγώ, η γερμανίδα Καγκελάριος, και η γερμανική κυβέρνηση, πάντα είχαν ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και ότι οι δεσμεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τρόικα, την Ελλάδα και τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη, γίνονταν σεβαστές και τηρούνταν» ανέφερε χαρακτηριστικά η Merkel.
Όπως είπε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια έχει σεβαστεί τις οικονομικές δεσμεύσεις προς τους ευρωπαίους εταίρους και ότι η ίδια περιμένει αυτό να συνεχιστεί απορρίπτοντας με τον τρόπο αυτό μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές θυσίες. Για πολλούς στην Ελλάδα αυτά ήταν πολύ δύσκολα χρόνια. Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε ένα επιτυχημένο τέλος - πάντα με γνώμονα ότι από τη μια οι Έλληνες θα κάνουν το καθήκον τους και από την άλλη ότι εμείς θα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη» κατέληξε η γερμανίδα καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com