Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

[εικόνες]--Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο Β.Κικίλιας ...




Σειρά επαφών με φορείς του Ηρακλείου και υπηρεσίες είχε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος περιοδεύει για δεύτερη ημέρα στην Κρήτη, ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για θέματα του υπουργείου του, που αφορούν στο νησί.
Ο υπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι από το υπουργείο του και από την κυβέρνηση συνολικά«γίνεται προσπάθεια για να γυρίσουμε σελίδα και, μέσα από την κρίση, να βρούμε την ευκαιρία να αυξήσουμε τον βηματισμό μας, να επιταχύνουμε για να μπορέσουν οι πολίτες να ζουν σε μια χώρα ασφαλή και με ποιότητα ζωής».
Σχετικά, δε, με τον τουρισμό, τον χαρακτήρισε ως τη βαριά μας βιομηχανία, λέγοντας παράλληλα ότι «για μας η προτεραιότητά μας είναι ασφαλής φύλαξη και διαμονή των τουριστών».
Ακόμη, ο κ. Κικίλιας είπε ότι επισκέφθηκε την Κρήτη μέσα στον Αύγουστο, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, για να δει τα προβλήματα και να βρεθούν λύσεις, και τόνισε πως θα γίνει ένας σχεδιασμός και μια σωστή κατανομή για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της αστυνομίας, «ούτως ώστε τον επόμενο χρόνο να είμαστε πιο έτοιμοι, πιο οργανωμένοι και με πιο μοντέρνο σχέδιο».
Επίσης, επεσήμανε ότι «θα χτίσουμε μια αστυνομία από την πλευρά του πολίτη» και πρόσθεσε ότι πρώτο μέλημά του ήταν να ζητήσει από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας τις άμεσες ανάγκες σε υλικό, που ανέρχονται στα 100 εκατ. ευρώ.
«Με αιχμή του δόρατος τις μάχιμες μονάδες θα καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν» είπε ο κ. Κικίλας και ακολούθως έκανε αναφορές στο ηθικό, την ετοιμότητα και την αγωνιστικότητα των σωμάτων ασφαλείας, λέγοντας παράλληλα ότι «πάντα υπάρχει επίπεδο βελτίωσης και αυτό επιζητούμε γιατί είναι υποχρέωσή μας».
Το πρωί, ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, ο οποίος έθεσε διάφορα ζητήματα στον υπουργό σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, την ασφάλεια του πολίτη και την παραβατικότητα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και ακολούθως είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.
Στην Περιφέρεια έγινε συνάντηση του υπουργού και εκπροσώπων πολιτών των Μαλίων και νέων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Χερσονήσου, συνάντηση στην οποία ετέθη το θέμα της ανεξέλεγκτης χρήσης τετράτροχων, που αποκαλούνται «γουρούνες».
Οι εκπρόσωποι των Μαλίων ζήτησαν την αυστηροποίηση και την άμεση εκτέλεση των ποινών για τους παράνομους αναβάτες αυτών των τετράτροχων, για τα οποία ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το νομικό πλαίσιο θα καταστεί πιο αυστηρό.
Μετά τις επαφές του στην Περιφέρεια, ο υπουργός επισκέφθηκε τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γρηγόρη Ροκαδάκη και ακολούθως μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου είχε συνάντηση με τους αστυνομικούς και ενημερώθηκε για τα θέματα που τους απασχολούν.
Ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε ακόμη με τον νέο δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, επισκέφτηκε την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική, και στη συνέχεια μετέβη στο Λασίθι.
Φωτογραφίες: Με κρητικό μαντήλι ο Κικιλίας στην περιοδεία του στη Μεγαλόνησο






















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com