Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Τσίπρας: Η κυβέρνηση ορίζει ημερομηνία εκλογών - Έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου ...


«Ουσιαστικά η κυβέρνηση ορίζει ημερομηνία εκλογών. Έρχεται η ώρα του λαού» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην Κουμουνδούρου για να προεδρεύσει σύσκεψης στελεχών του κόμματος μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, γεγονός που έχει σημάνει ήδη συναγερμό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η χθεσινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό απέδειξε ότι δεν προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία αντίστοιχη του ελάχιστου αριθμού των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «Η απόφαση -σε συνεννόηση με την τρόικα- να επισπευτεί η Προεδρική εκλογή, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών».

«Δεν θα τα καταφέρουν» επισημαίνεται στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου και υπογραμμίζεται ότι «Η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκε μάλλον με ικανοποίηση τις αιφνιδιαστικές εξελίξεις με το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ενημερώνεται ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση για τον Γιάννη Μπανιά, απ΄ όπου αποχώρησε εσπευσμένα προκειμένου να προεδρεύσει έκτακτης σύσκεψης στην Κουμουνδούρου.

Μια πρώτη αντίδραση του κ. Τσίπρα ήταν ότι ήταν αναμενόμενη ηαπόφαση της κυβέρνησης για επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμώντας παράλληλα ότι «έχει μεγάλη διαφορά για να βρει τους 180 για αυτό ξεκινά από τώρα τη διαδικασία».

Στην ομιλία του λίγο νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις ιστορικές προκλήσεις της Αριστεράς και στα διλήμματα που έχει να αντιμετωπίσει.

Όσο πλησιάζει η κρίσιμη ώρα της ανατροπής, είπε, θα έχουμε διλήμματα και τόνισε ότι «τώρα είναι η μάχη της εκλογικής νίκης, θα είναι μια σκληρή διαπραγμάτευση για την ανακοπή της κρίσης».

«Ξέρουμε δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος» επισήμανε και πρόσθεσε ότι η ιστορία ανταμείβει τους τολμηρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com